Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Победители от BUILDINSTYLE 2018 посетиха завода на Hoval в Словакия

По време на архитектурно-строителен форум BUILDINGSTYLE 2018 в  гр.Банско, бе изтеглена томбола, организирана от Hoval, която изпрати трима победители на посещение в завода на компанията.

Това лято наградата бе изпълнена и победителите : арх Пламена Дойчева, арх. Ивайло Славчев, арх. Светослав Бачев посетиха завода на Hoval в Словакия, Истебне. Към тях се присъединиха и представител на архитектурно студио А и А – арх. Теодора Иванова, представител на архитектурно студио SGI  – инж. Тихомир Диковски и представител на Cordeel – инж. Иван Димитров.

Групата бе придружена и водена от Ясен Янакиев (регионален търговски мениджър) и Ивелин Коев (инженер продажби) от Hoval България.

В завода на Hoval се произвеждат покривните климатични апарати TopVent и RoofVent, както и комфортната жилищна вентилация HomeVent, и малки и големи пластинчати и ротационни тоблообменници.

Групата имаше възможност да влезне в сърцето на Hoval и да види как се произвеждат висококачествените климатични и вентилационни апарати. ОВК проектантите са били впечатлени от автоматизацията на производство и роботизираните машини, които произвеждат и навиват пластинчатите топлообменници.

Гостите са станали свидетели и на финалния етап от производството – тестовете на две системи за охлаждане на сървърни помещения ServeCool.

За архитектите интерес е представлявал производството на покривните климатични апарати, които осигуряват равномерно разпределение на топлината в големи еднообемни сгради като производствени и логистични халета, спортни зали и други. Спестяването на пространство, липсата на въздуховоди, лесния монтаж и облекчената тежест на системата е особено подходяща за архитектурата, конструкцията и вътрешното разпределение на подемните техники в този тип сгради.

Някои от гостите за първи път научават за системата за комфортна жилищна вентилация HomeVent  и се заинтересуват от производството, начина на работа и реалното му приложение в жилищното строителство. А други, които вече са проектирали системата на Hoval за вентилация с рекуперация, имат възможност да видят на живо как тя се произвежда и на какво се дължи високата й ефективност, безшумна работа и красивия дизайн.

Полезната разходка в завода е съчетана и с приятна разходка в околността –  посещението на Замъка в Божнице, Словакия и посещението на Братислава, Словакия.

Пътуването започва и завършва във Виена, където всички са впечатлени от разходката до Кампуса във Виена и най вече от сградата на Заха Хадид (библиотеката на университета във Виена).

„Полезното бе съчетано с приятното и нашите гости останаха доволни от организацията и гостоприемството, което ние от Hoval им предложихме“, коментираха от компанията.
Снимки: Hoval