Виж 1към1

Снимките от BUILDINGSTYLE 2023

Прочети още

Под знака на успеха: Незабравим BUILDINGSTYLE 2022 с грандиозно парти за „20 години 1към1“ /част 1/

снимки:M. S. V photographers

Тотален фурор на 19-ото издание на архитектурно-строителния форум: смях и сълзи, много подаръци и изненади – не само за, но и от „рожденика“ ДА КОНСУЛТ!

Както всяка година, тръгването ни от София към мястото на провеждане на форум BUILDINGSTYLE е паметно, защото всеки път еуфорията е голяма и някак усещахме, че въздухът дори трепти с нас :)) Този ноември беше доста топъл, а това пък бе бонус към организирането на щандовете в залата и пред нея.

Имахме подкрепата на природата, на хората и всичко си се подреди както трябва. Като за юбилей обаче, ние доста се постарахме да зарадваме нашите гости с един страхотен концерт на група СкандаУ, с емоционални снимки от минали години в презентацията на Ани и разбира се – със страхотното вино на нашите домакини.

СПА комплекс Старосел се превърна е галерия от десетки щандове, на които водещи фирми от бранша представиха най-новите си и най-атрактивни продукти и решения, пълна конферентна зала през дните и с очаквано (от опита ни през годините) добро настроение в пиано бара от вечерта до сутринта! Има ли какво да се иска повече?! :)))

Всеки, присъствал през годините на BUILDINGSTYLE, след това твърди, че истинската магия на BUILDINGSTYLE, главен „виновник“ за която е Ани Дамянова, не би могла да се разкаже, тя трябва да се преживее и… колкото и нескромно да звучи, склонни сме да се съгласим :). Това съвсем не означава обаче, че ще приемем фактите и ще се откажем от идеята да ви преведем през 19-ото издание на форума като ви покажем, разкажем и покажем някои от най-вълнуващите моменти.

Залата е готова, всички презентации са прегледани и очакват своите зрители утре.

Започваме!

Ден 1 – Строителството в действие!

Слоганът на 1към1 „Строителството в действие“ много точно „пасва“ и тук. Първият ден на форума, освен с романтична емоционалност, се отличава и със здрава монтажно-строителна дейност. Това е времето, когато всички се събираме, не можем да се нарадваме и наприказваме едни с други и единствената ни утеха е, че имаме няколко пълни дни пред себе си, в които ще си споделим и разкажем поне половината от това, което ни се иска. От друга страна след гушливото „Здравей, как си“, знаем, че ни чака и доста работа и запретваме ръкави!

Всички изложители, които са избрали BUILDINGSTYLE като арена за представяне на новите си продукти и услуги, в този първи ден имат задачата да построят своите щандове и да ги аранжират по възможно най-добрия и атрактивен начин. И тук е моментът да напомним, че едно от предимствата, заради които бизнесът избира нашия форум, е това, че тук няма конкуренция в темите на презентиращите компании. И все пак, подозираме, че състезателният дух на всяка от фирмите стимулира нейните представители да изградят най-атрактивните щандове и да подготвят най-интересните презентации, с които да привлекат вниманието на аудиторията. Не случайно всяка година раздаваме и награди, с които присъствалите на форума отличават най-добрите от тях :).

Ден 2 – Да поработим здраво, преди B-day партито!

Неформално, началото на BUILDINGSTYLE, както винаги досега, постави Ани. С няколко мили думи тя не просто успява да привлече, а буквално да прикове вниманието на събралата се в конферентната зала аудитория за началото на презентациите.

За нас няма малка и голяма архитектура.

арх. Радомир Серафимов

Официалното начало на презентационния ден пък постави арх. Радомир Серафимов, управляващия партньор в ATELIER SERAFIMOV ARCHITECTS. Той категорично спечели интереса на присъстващите с избраната тема: „Реконструкция и модерна технология в съвременната архитектурна практика“, в рамките на която разказа за проектите Дворец на културата и спорта – Варна и новата сграда на Nova Broadcasting Group.

Малка част от проектите, реализирани от екипа на ATELIER SERAFIMOV ARCHITECTS
През първия презентационен ден своите нови продукти, услуги и технологии представиха от:

ГРОЕ БЪЛГАРИЯ, BAUACADEMY, ГЛОБУС БИЛД, ХЬОРМАН БЪЛГАРИЯ, МЕДИЯ МАГ, ПОРШЕ СОФИЯ ЗАПАД, АЛУМИЛ БЪЛГАРИЯ, СЕН-ГОБЕН БЪЛГАРИЯ, ЙАФ БЪЛГАРИЯ, КСЕЛА БЪЛГАРИЯ и КО ДИЗАЙН.

Георги Георгиев ни запозна с новите „Водни системи GROHE за филтрирана вода“. А видеата, които беше подготвил, за да ни покаже нагледно „за какво става въпрос“ буквално ни оставиха със зяпнали уста… Вижте! 😉

Мая Симова от BAUACADEMY представи концепцията на Академията за организиране на събития и обучения в строителството и архитектурата. А „Лепилата за плочки на GLOBUS: поглед отвътре, класове и приложение според условията“ бе темата, с която инж. от ГЛОБУС БИЛД запозна присъстващите с новостите в сектора.

Новости от Hörmann представи на свой ред и Ивайло Стойчев: от високоскоростни индустриални врати, до модерни решения за интериора и съхранение на градинските инструменти в дизайнерски постройки. URBAN Архитектурна естетика в екстериора и интериора с ALUMIL“ бе темата, с която Елица Нейкова показа впечатляващи проекти, реализирани с решения на марката. Слушайки Ели, напълно разбираме защо световни архитекти като Кенго Кума например, избират да работят с продуктите им.

Не познавам друго събитие, което така умело съчетава полезното с приятното.

Елица Нейкова за BUILDINGSTYLЕ

Във всеки проект човек изразява себе си и отношението си към работата. Ани специални благодарности, че отново съм тук и съм част от това събитие!

Нели Вельова

Винаги очарователната Нели Вельова направи своето „символично завръщане“ на сцената на форума по повод 10-я юбилей на МЕДИЯ МАГ, за да ни запознае с нови решения за ефективно разделяне и използване на пространството. Честитата годишнина и на нея с пожелания за много успехи и здраве!

BUILDINGSTYLE спокойно може да служи като ръководство за това как се прави истински networking…

Извън програмата с презентациите, присъстващите, както обикновено използват светлата част на деня, за да обиколят щандовете на фирмите и да си набележат нови партньорства. В неформална среда, с чаша кафе и отворени едни към други, смело можем да кажем, че тук хората като че ли първо стават приятели, а след това и бизнес партньори. И двете продължават в годините, виждаме го многократно в засмените им лица, когато се видят:)

Никола Николов от ПОРШЕ СОФИЯ ЗАПАД, които и тази година предоставиха възможността на гостите на форума да тестват последните модели от семейството на Audi, бързо спечели интереса както на мъжката, така и на женската част от аудиторията, открехвайки завесата за „устойчивата премиум мобилност на бъдещето“. Те също станаха част и от семейството на BUILDINGSTYLE и вече четири пъти за наши партньори.

Никола Николов – Порше София Запад

Изграждаме устойчив свят!

Под това мото инж. Бойко Пенев от КСЕЛА БЪЛГАРИЯ спечели вниманието ни с представянето на новите решения на компанията в областта на стенните конструкции.

Щафетата приеха от Сен-Гобен България, които категорично ни убедиха, че създават най-добрите условия за обитаване на сгради и помещения като съчетават комфорт и устойчивост. Калин Пешов предстви „Предизвикателства при проектиране на хотели и системни решения“

Термо дървесината – новото лице на дървото, което представя готови решения за интериора и екстериора пък, бе темата, с която Десислава Ризова от ЙАФ БЪЛГАРИЯ.

Тя не само привлече интереса ни, но и ни припомни, че земята, която обитаваме, не сме я наследили от предците си, а сме я взели назаем от децата си, затова трябва да строим разумно.

Свободата да твориш!

Подобаващ финал на първия презентационен ден постави Елена Иванова от КО ДИЗАЙН! Тя ни представи по изключително атрактивен начин най-новия бранд за декоративни бои и мазилки – RECOLOREZZO. Ели създава този бранд по време на пандемията, в отговор на нарасналото търсене на клиентите й – дами, които търсят начин да изразят себе си, чрез редизайна и обновяването на домовете си.

Е, няма как да не признаем, че от време на време някои от конферентната зала липсваше, но не без основание. Все пак пред централния вход на комплекса за тест драйв ги очакваха най-новите „бижута“ на Audi, затова не можем и да им се сърдим, а отсъствията им отмятаме в графа „извинени“.

Нашата галерия от щандове и работа 🙂

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

12.10.2018

BUILDINGSTYLE  2018 съвсем на прага!

Още няколко седмици остават до старта на най-очаквания архитектурно-строителен форум BUILDINGSTYLE 2018😊 За пореден път наши домакини ще са  Хотел […]

Прочети още