Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

Покривът на кино „Влайкова“ се нуждае от спешен ремонт

кино влайкова

Покривът на най-старото действащо кино в страната – „Влайкова“, има нужда от спешен ремонт. За това информираха от администрацията на Район „Средец“ в София. Те заедно с читалище „Антон Страшимиров“ и доброволческата платформа TimeHeroes търсят съмишленици за кампания по почистване на тавана на киното.

Акцията по разчистването ще се проведе на 15 май (събота) с начален час от 9.00 часа и е планирана да приключи до 18.00 ч. При необходимост обаче, почистването ще продължи и в неделя.

Почистването на таванските помещения, изнасянето на вещи и архиви, събирани там от десетилетия, е първата стъпка за предприемане на належащия ремонт.

Всеки желаещ да се включи в почистването, може да се регистрира в онлайн платформата на TimeHeroes – „Включи се в разчистването на покрива на софийското кино “Влайкова”.

За кино „Влайкова“ в столицата:

Киното носи името на забележителната Мария Влайкова, съпруга на поета и писател Тодор Влайков. През 1926 г. решава да дари средства и да създаде уютния киносалон, който вече близо 100 години живее на ул. “Цар Иван-Асен II” в София. В сградата се помещава и управляващото го читалище “Антон Страшимиров”.

През годините кино „Влайкова“ е преминалo през смяна на политически режими, различни инвестиционни намерения и апетити към сградата. През недостиг на средства и заплахата да не съществува, но въпреки всичко продължава и до днес да бъде най-старото действащо кино в страната.

30.01.2019

10 чудни кино салона в хотели

Едно време всеки хотел можеше да спечели редовни клиенти самос  допълнителен пакет HBO. Но в епоха, когато повечето филми се […]

Прочети още
ремонт галерия 07.04.2021

Няма пари за ремонт на Художествената галерия в Русе

текст и снимки: Силвия Петрова Голямата изложбена зала в Русе и тази година вероятно няма да дочака своя така жадуван […]

Прочети още