Построиха цял квартал от Дисни замъци


Стотици приказни замъци, построени за богатите инвеститори от Персийския залив, току-що станаха готови за новите си жители. Но останаха призрачно празни….

Проектът Burj Al Babas в северната провинция на Болу в Турция започва през 2014 г., но неговият предприемач, групата Sarot, не успява да намери необходимата сума за довършването му.

 

Групата  Sarot наскоро бе обявена с решение от съда в несъстоятелност и дължейки близо 27 млн. долара за Burj Al Babas. Проектът включва 732 вили в стил на замък с басейни, турски бани, центрове за здраве и красота, търговски център и джамия. И въпреки че клиентите от Катар, Бахрейн, Кувейт, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия са закупили около 350 от 587 построени вили, това не е достатъчно.

 

Не можем да намерим около 7,5 милиона долара за вилите, които сме продали на страните от Персийския залив,“ казва председателя на групата Sarot Мехмет Емин Йерделен. „Кандидатствахме за защита при несъстоятелност, но съдът постанови фалит. Ще обжалваме решението. “

Съдът също така нареди на групата незабавно да спре строителството, но Йерделен остава с надежда. „Проектът е на стойност 200 милиона долара“, каза той. „Трябва само да продадем 100 вили, за да изплатим дълга си. Вярвам, че можем да преодолеем тази криза след четири до пет месеца и частично да открием проекта през 2019 г. “

Източник: BoredPanda.com