Правителството отпусна 8,7 млн. лева по бюджетите на 8 общини

Премиерът Борисов: Отпуснатите от правителството средства отиват пряко при хората и за общини, чиито кметове са от целия политически спектър."


правителството бюджетите

На редовно заседание на кабинета, правителството отпусна 8,7 млн. лева по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

„Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че активно ще продължи подкрепата за всички общини в България, а в последните години се поставя акцент върху финансирането на проекти, важни за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.

Ето как са разпределени отпуснатите 8,7 млн. лева:

786 000 лева за община Лесичово, с които ще се извърши основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово. „Доста проекти се изпълняват в нашата община. Имаме голяма нужда от ремонт на инфраструктурата. Такъв не е имало дълги години“, заяви пред премиера Борисов кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров.

1 200 000 лв. са за община Белово за реализирането на основен ремонт и обновяване на централната градска част на града.

С 285 000 лв. в Смолян ще извършат ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър.

656 000 лв. се отпускат на община Плевен за консервация и реставрация на Къща-музей „Цар Освободител Александър II“ и на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица „Генерал Скобелев“ в рамките на заседанието на Министерския съвет. Кметът на града Георг Спартански акцентира, че с отпуснатите средства ще реализират и първия етап на проекта за обновяване на инфраструктурата.

1 568 000 лв. са за бюджета на община Радомир за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. „Преди 15 години новопостроената спортна зала беше разрушена, оттогава сме без спортна зала“, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев.

За община Мездра правителството отпусна 1 606 000 лв., с които ще се извърши ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на общината.

816 600 лв. се отпускат за община Болярово за реконструкция на ул. „Младежка“ в града.

С най-голяма сума – 1 785 000 лв., бе подпомогната община Сливен за изграждане на две допълнителни училищни сгради за Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“.

В рамките на заседанието на кабинета бяха отпуснати също 600 000 лв. за доизграждане на манастирския комплекс „Света Троица“ в местността Кръстова гора.