Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

Правителството ще подкрепи бизнеса заради високата цена на тока

Правителството подготвя мерки в подкрепа на бизнеса с оглед продължаващата криза и заради високата цена на тока. Това съобщи новият служебен министър на икономиката Даниела Везиева, която встъпи в длъжност след като прие поста от Кирил Петков.

До дни новите мерки ще бъдат оповестени, каза още министър Везиева: „Обмисляме и в най-скоро време ще имате възможността да чуете всички нас с общите ни мерки, като правителство“. Уточни също, че в момента се обсъжда и искането на бизнеса за компенсации за цената тока. Отговор на въпроса също се очаквам до дни.

Министър Везиева коментира темата непосредствено след участието си в представянето на първия български електрически лекотоварен автомобил в София тех парк, разработен от „автомобилна компания от Русе, която от десет години е на пазара“, както напомни министърът.

„Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето и то скок изцяло български“, каза още Везиева и подчерта, че всички елементи в този нов автомобил са разработка на фирмата и са българско производство.

„Бъдещето е в зелените и високите технологии“, убедена е министърът на икономиката. По думите й държавата ще се постарае да подпомогне всяка иновативна част през различни мерки.

За L CITY – българският лекотоварен автомобил за градски условия:

Електромобилът е със световни иновации по отношение на фотоволтаичните панели, които са вградени в товарното пространство, така че при слънчево време машината да връща до 20% от капацитета на батерията за ден, казват от българската компания, чието производство е в Русе. Скоро обаче финалното му сглобяване ще се премести в Германия, защото, както производителят твърди, автомобил, който е произведен в България от фирма, която не е известна на пазара с този вид продукт, много по-трудно може да се наложи на пазара.

Снимка: SIN CARS Bulgaria / заглавна снимка: 1към1, Pixlr

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
25.08.2021

ВиК Холдингът алармира за рекордно високите сметки за ток

„Рекордно скъпият ток изяжда инвестициите за ВиК“, заявиха от ръководството на „Българския ВиК Холдинг“ на работна среща с кметове от […]

Прочети още
токи 30.07.2021

Юри Катанов: В момента развиваме технологична платформа, чрез която да гарантираме високо качество, повече прозрачност и по-достъпни услуги за нашите клиенти

Как работи пазарът на електроенергия за малките и средни предприятия у нас? С промяна на закона за енергетиката в България […]

Прочети още