Преасфалтират пловдивски улици само за една нощ


За една нощ приключи преасфалтирането на два възлови булеварда в Пловдив – „Цар Борис III Обединител“ пред Панаира и кръговото кръстовище на бул. „Северен“.

Движението и в двата участъка е напълно възстановено след усилената работа на екипите. Само за 12 часа беше положен нов асфалт върху 8500 кв. м. от бул. „Цар Борис III Обединител“ в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“.

Кръговото кръстовище на новия бул. „Северен“ бе преасфалтирано след констатирано некачествено изпълнение за сметка на изпълнителя.

„Опитваме се да превърнем нощната работата по обектите в практика, както е в цяла Европа. Не се затруднява трафикът и в същото време е по-лесно и за строителите – затварят се по-големи участъци и може да се работи по-интензивно. Резултатите са налице – с един ден по-рано от предвиденото пускаме движението и по двата булеварда“.

Това коментира зам.-кметът Пламен Райчев, който снощи извърши инспекция на обектите. Той припомни, че първите нощни ремонти бяха направени миналия декември на бул. „Никола Вапцаров“ по настояване на кмета Здравко Димитров.

Източник: Община Пловдив