Предимствата на къщите от контейнери


Къщите от контейнери могат да бъдат отлична алтернатива на традиционните жилища по редица причини. Ако се опитвате да намерите къща на достъпна цена, къщата от контейнери може да бъде решението, което търсите!

Този тип къщи често се определят като екологични, тъй като са направени от рециклирани контейнери, като по този начин се спестяват метални ресурси. Има много стари контейнери, които вече не са в обръщение и превръщането им в домовете става все по-популярно. Дали обаче къщите от контейнери наистина са алтернативен дом от гледна точка на устойчивостта? Мнозина не биха се съгласили.

Въпреки разнопосочните мнения, къщите от контейнери са все по-популярни и имат някои невероятни предимства пред конвенционалните жилища.

Ето и някои от тях:

 1. По-ниска цена
  Дори да сте си мислели, че не можете да си позволите покупката на мечтания дом, къщата от контейнери може да се окаже достъпно решение за вашия бюджет. Можете да намерите 40-футовият HIGH CUBE контейнер на цена от 3 000 лв до 4 500 лв, в зависимост от състоянието му. Вътрешната площ на този тип контейнери е приблизително 28 кв.м. Според площта на къщата, можете да изчислите стойността на контейнерите, които са ви необходими. След като закупите необходимия брой контейнери, останалата част от разходите се определя от довършителните работи, които сте избрали за интериора.
 2. Здравина
  Транспортните контейнери по своята същност за изключително здрави. Те са проектирани да превозват товари при екстремните условия както на сушата, така и в морето. В морето те могат да бъдат подложени на ветрове от 100 км / ч или 50-футови вълни. Това означава, че къща от контейнери може да оцелее при всякакви бури и екстремни климатични условия.
 3. Вредители и насекоми
  Тъй като основният строителен материал е стомана, те са силно устойчиви на насекоми и вредители. Дори да заложите на дървен материал за екстериорни или интериорни решения, няма нужда да се безпокоите. Термитите могат да повредят външния сайдинг или всякакви вътрешни облицовки, но те няма да могат да повредят структурната цялост на вашия дом, както това може да случи при конвенционалните къщи.
 4. Свобода
  С по-ниската цена на къщите от контейнери може да имате финансовата свобода и да придобиете мечтания дом без ипотека. По този начин получавате спокойствие и комфорт, а не се притеснявате за плащането на месечни вноски. Има различни начини за позиционирането на контейнерите на избрания терен и изграждане на къщата. Един от тях е изграждането на мобилна къща. По този начин можете да преместите вашия дом където пожелаете, стига да разполагате с парцел и връзки за комунални услуги.
 5. Ефективно и екологично
  През последното десетилетие хората започнаха да търсят повече начини да намалят вредните емисии от бетона, да рециклират и използват повторно материали, когато това е възможно. Къщите от рециклирани транспортни контейнери предоставят отлична възможност да постигнете и двете цели с вашия избор на жилище. Използването на стоманени транспортни контейнери също намалява или елиминира използването на много други строителни материали, които могат да бъдат вредни за околната среда. С подходяща изолация къщите от контейнери могат да бъдат невероятно енергийно ефективни и да се справят както с горещините, така и със студени и ветровити зими.
 6. Кратко време за строителство
  Къщите от контейнери могат да бъдат построени за много кратко време. Бихте могли да имате напълно завършен дом в рамките на 8 седмици. Изграждането на традиционен дом може да отнеме до 4-6 месеца. Това обстоятелство ще намали драстично разходите за изграждането на вашият дом. При къщите от контейнери външната структура на дома вече е изградена, покривът, стените и таванът са завършени. Всичко, което трябва да добавите са изолацията, фасадни облицовки по желание и интериорните детайли, които могат да отнемат значително време от процеса на изграждане.

Вижте още:

7 красиво реставрирани исторически къщи на Ийст Хамптън

7 от най-скъпите къщи в света