Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Представиха проекта за модернизацията на Бетонния мост в Пловдив

бетонния мост

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов представи идейния проект за модернизация на Бетонния мост. Той подчерта, че стартът на реконструкцията на съоръжението ще може да започне, едва след като НКЖИ реализира пробива под Централна гара. Пробивът се очаква да е готов до 2024 година.

Вариантите за модернизация на моста над бул. „Христо Ботев“ са изграждане на метална или стоманено-бетонна конструкция, като целта е запазване на свързаността между районите „Централен“ и „Южен“. 

При последващото изработване на техническата и работна фаза на проекта ще има по-голяма конкретизация за наклона на самите рампи. Предвижда се построяването нова такава от западната страна, която да осигури достъп от запад на юг, обясни още Ахрянов.

Заради изискванията за движение на влаковете по железопътните релси и по-голямото отстояние на съоръженията около тях Бетонният мост трябва да се модернизира.

Предвижда се това да стане два етапа. Първият етап предвижда събаряне и изграждане на нов надлез над жп линията. Новият пътен надлез ще осигури вертикален светъл габарит за преминаване на коловозите в гаровия район на железопътната линия. Целта е да не бъде възпрепятстван ремонтът на железопътното трасе в границите на града. Съществуващите пътни връзки с бул. „Христо Ботев“ ще се запазят.

Вторият етап включва реконструкция на пътния възел, изграждане на нови пътни връзки от и за „Коматевско шосе“ по посока ул. „Македония“, изграждане на ново кръгово кръстовище на второ ниво и реконструкция на съществуващите пътни връзки от ул. „Македония“ към ж.к. „Тракия“ и от ж.к. „Тракия“ към ул. „Македония“. Реализацията на този етап от проекта може да бъде започната след изграждането на комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на гара Пловдив, защото ще се наложи пълното затваряне на ул. „Македония“ и пренасочване на движението по новоизградения пробив.

От Общината увериха, че ще съдействат на НКЖИ за по-бързото реализиране на проектите и припомниха, че са все на идейна фаза.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
пасарелка 12.05.2021

Демонтират пешеходна пасарелка в Пловдив

През август ще бъде демонтирана пешеходната пасарелка „Модър-Царевец“ в Пловдив. С премахването на въздушното съоръжение, което сега свързва районите „Южен“ […]

Прочети още
проекти 13.05.2021

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Големите инфраструктурни проекти, за които върви публично обсъждане във връзка с поемането на нов общински дълг, бяха обсъдени по време на […]

Прочети още