Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

Прегърни ме!

прегръдка

Днес отбелязваме Международния ден на прегръдката. Нежен израз на любов и подкрепа, прегръдката е онзи прекрасен жест, който може да говори по-силно от думите, ако бъде даден в точния момент.

Отбелязан за първи път през 1986 г. в щата Мичиган, САЩ, Денят на прегръдката се “ражда” по идея на Кевин Заборни. Хрумва му, когато забелязва, че след еуфорията на коледните и новогодишни празници хората изглеждат малко потиснати, отдалечени един от друг. Надява се, че с този нов празник ще помогне на обществото по-лесно и открито да започне да изразява чувствата си.

Прегърни ме! Искам да те прегърна!…

Две години в ежедневие на пандемия, ограничителни мерки и социална дистанция, днес Денят на прегръдката като че ли носи още повече смисъл и заряд. Сякаш идва, за да ни напомни да бъдем по-състрадателни и открити един към друг. Да не се страхуваме да демонстрираме емоциите си. Защото една прегръдка, с близък за нас човек, дадена в подходящия момент, може да бъде животоспасяваща. Може да пребори не само чувства като самота, депресия и страх от социална изолираност, но и физически да подобри здравето ни.

Прегръдката ни носи радост и засилва връзките между хората. Носи не само позитивност и сладост в отношенията, но и помага за намаляване на стреса, за подобряване на имунитета, облекчаване на физическа болка и подобряване сърдечното здраве. Прегръдката помага за спокоен сън и стимулира освобождаването на окситоцин в мозъка, който пък стимулира хормона на щастието и любовта.

Прегръщайте! Обичайте! Усмихвайте се!

прегръдка

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
снимка 16.04.2021

„Прегръдка по време на пандемия“ е снимка на годината

Снимка, символизираща „любов и състрадание“ бе избрана за снимка на годината на World Press Photo. Кадърът показва 85-годишна бразилка, която […]

Прочети още
26.07.2021

Керемидена прегръдка: Архитекти обгърнаха новата си сграда с 20 000 керемиди

“Облечена” с 20 000 керемиди, Ngói Space на H&P Architects е нова пететажна многофункционална сграда във Виетнам. Проектът привлича вниманието […]

Прочети още