Преобърнатият стол – бюро и шезлонг едновременно


бюро

Функционалността е все по-търсена в ежедневието ни. Особено сега, когато понятието “работа от дома” се превърна в “работа от всяко място” на света, а нуждата от компактно работно пространство с удобно бюро е неизбежна.

За всички, които са почитатели на минимализма в ежедневието и търсят “умни” решения за освояване на пространството, френският дизайнер Пиер Луи Герлие разработва модулна система, подходяща както за дома или офиса, така и за всяко друго място, откъдето сте решили да работите днес.

Пренаселеният и клаустрофобичен дом или офис води до претоварване на ума, а той от своя страна не може да работи ефективно, ако около него цари хаос.”

Воден от тази идея, Герлие създава Chaise Renversée – бюро, което при нужда може да се превърне в дълъг и удобрен шезлонг за почивка.

Преобърнатият стол” лесно се преобразува от бюро в кът за почивка и спестява както от инвестициите в обзавеждане, така и от пространството.

Chaise Renversée предлага всички предимства, които има всяка “традиционна” офис маса, но и едно повече – удобрен шезлонг, който ви приема в прегръдката си, когато тялото ви има нужда от почивка.

Ето как бързо и лесно се случва трансформацията:

Бюро, на което можете да работите от всяко място…

 

Супер леко…

 

бюро

И доста удубно, особено, ако проектът, по който работите в момента ви е оставил без сили…

 

Стоп! В почивка съм. (източник: pierrelouisgerlier.com)

 

Вижте още: 

 

Арх. Мартин Ряшев за удобните уютни и безопасни съвременни офиси