През октомври в София ще има нова спортна зала в Младост


През октомври се предвижда да бъде готова новата спортна зала за волейбол, която се изгражда в София с около 2000 седящи места.

По покана на известния волейболист Владимир Николов кметът на София Йорданка Фандъкова посети спортното съоръжение, което се изгражда до „Околовръстен път“ в район „Младост“, съобщиха от Столична община.

Спортната зала е частна инвестиция и e с площ 5000 кв. м, като е изградена в груб строеж и в момента се изпълняват довършителни работи. Тя ще се ползва от Волейболния клуб „Левски“ и волейболната школа на Владо Николов, където тренират поне 300 деца от София.

Волейболната зала ще е свързана с нов спортен комплекс, който се изгражда на „Околовръстно шосе“ до „Бизнес парк София“ и станцията на метрото. Близо до нея ще има плувен басейн, 25 метров детски басейн и най-голямата зала за крос-фит в Източна Европа.

Тази година Столична община продължава програмата си за подкрепа на проекти на спортни клубове с общ бюджет 900 000 лева. Подадени са 80 проекта на спортни клубове, които подлежат на оценка.

Столичната община изготви проекти за шест нови училищни спортни зали, с достъп извън учебно време, като три от тях получиха разрешение за строеж.

Снимка: sofia.bg