Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Президентът ще започне консултации за ново правителство след като Петков подаде оставката на кабинета

народно събрание кабинет

Държавният глава Румен Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство след като министър-председателят подаде оставката на действащото правителство в Народното събрание в съответствие с чл. 89 от Конституцията.

Това съобщиха от пресслужбата на президента в отговор на отправени към тях въпроси какво предвижда Конституцията на Република България след гласувания вчера от Народното събрание вот на недоверие към правителството.

По-рано днес стана ясно, че Парламентът отново няма да заседава, въпреки предварително обявената програма.

И двата опита за регистрация днес се оказаха неуспешни. При първия опит сутринта се регистрираха 110 народни представители. При втория – електронната система отчете 112 депутати при необходим кворум от 121 народни представители.

„Явно е важно да бъде гласуван вот на недоверие, но не Народното събрание да продължи нормалния си ход на работа“. Това коментира временно изпълняващият длъжността председател  на парламента Мирослав Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

правителство

The Guardian: Колапсът на правителството в България излага на риск милиони евро от фондовете на ЕС

Българското правителство се срина при вотa на недоверие в парламента. Това хвърля страната членка на Европейския съюз в политически сътресения […]

Прочети още
договори 20.06.2022

Индексацията на строителните договори се провали. Общините – в шах

На строителните фирми им е по-изгодно да платят неустойки по договорите, вместо да започнат работа по тях Отхвърлените от парламента […]

Прочети още