„Направи си сам“ приказна хобитова къщичка (видео)


Приказна хобитова къща в Словения привлече погледите и накара хиляди „направи си сам“ любители да потънат в дълбоки мечти. Къщичката е дело на Danica и Jože Kolarič, които са я построили изцяло от натурални материали, а около нея се простира широка и красива градина.

Хобитовата къщичка е почти изцяло скрита от погледите на случайни минувачи, благодарение на тревистия си покрив, който се слива с околната среда. Интериорът пък е толкова топъл и уютен, че сякаш наистина е изваден от някой фантастичен свят. Той е изцяло изработен от рециклирани материали.

Къщичката се появява и по телевизията в популярното предаване Ambienti, където зрителите могат да надникнат и в строителния процес. Първо, хълмът е бил изкопан, за да се създаде здрава основа за дървената постройка. Поддържащата стена е изградена от бетон, а на финала, покривът е бил залесен, така че да изглежда сякаш къщичката е вкопана в самия хълм.

Интериорът се състои от големи дървени колони като има и красива камина, изградена от камък и тухла. Много от използваните материали са втора употреба и са събирани от рушащи се в близост фермерски къщи. Освен красивата къща, собствениците си имат и кошери с пчели, където могат да си събират пресен мед и градинска барака за инструментите.