Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Продава се френско имение, в което за кратко е живяла Бриджит Бардо

Бившият дом на френската актриса и активистка Брижит Бардо във френската провинция близо до Кан официално се продава за 6,49 млн. долара. Имението, намиращо се на Лазурния бряг, известно като Le Castelet, е построено през XIII в., но е подложено на основен ремонт между 1998 и 2011 г.

Бардо живяла в имението няколко години в края на 50-те години след развода си с режисьора Роджър Вадим.

Тя вижда мястото като летен ритрийт център и се надява да го купи, но така не го направи. Майка и обаче я убеждава да купи замък в Сен Тропе.

Имението в миналото било любимо на Бардо. То се разпростира на 1,46 дка и се отличава с изумителна – каменна къща с площ 6458 кв. мм включваща осем спални и осем банни. Има и къща за гости с пет спални, къща с басейн и студио, както и винарска изба, хамам с множество басейни и лозя.

Домът е реновиран, но пази духа на миналото.

Терасата с басейна.

Главната къща е с внушителни четири етажа, като има асансьор, който свързва нивата. Вътре има детайли от твърда дървесина и каменни конструкции. Много от стаите се отличават със селски дървени греди, които придават исторически чар на пространството. Официалната всекидневна дори има оригинална камина на Луи XIV и френски врати, които се отварят към терасата на задния двор. Кухнята, също разположена на партерния етаж, е свързана с трапезария, където има полилей за свещи. На първия етаж, основният апартамент има собствена частна библиотека, камина и тераса, до която може да се стигне през цяла стена от стъклени врати. Дворът предлага различни забавления – има две каменни тераси, безкраен басейн с спа център, кухня на открито с фурна за пица и масивна маса, на която могат да се поберат до 60 души.

Източник: The Observer