Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Проект за изграждане на канализация в Русе затваря възлова улица

улица

текст и снимки: Силвия Петкова

Улица „Свети Димитър Басарбовски“, която е връзката между русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“ и близкото село Басарбово, където живеят хиляди русенци, ще бъде затворена до края на месец май. Забранено ще бъде преминаването на всички видове автомобили. Причината е ремонт на водопровода и изпълнението на проект на Водоснабдяване и канализация, с който двата квартала най-накрая, след дълги години чакане, ще имат канализация.

Според съобщение на ВиК улицата ще бъде затворена от 22 април до края на месец май. За целта ще бъде въведена и временна пътна организация, а автомобилите и градският транспорт ще се насочват по обходни маршрути.

В посока към кв. „Средна Кула“ колите ще преминават по улица „Стефан Стамболов“, пътен възел Охлюва, бул. „България“ и пътната връзка при Гредовия мост към път III – 501. В посока от кв. „Средна кула“ движението ще се пренасочва по пътната връзка при Гредовия мост към бул. „България“. Автобусите по градска линия №7 и по междуселищната линия Русе – Басарбово ще се движат по същите обходни маршрути.

От общината в града апелираха за спазване на временната организация на движение, поставените пътни знаци и табели съгласно проекта, а пътуващите с обществения транспорт да се пренасочат към спирките по посочените по-горе обходни маршрути.

улица
Улица „Свети Димитър Басарбовски“, Русе

Вижте още: