Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Прокуратурата, ДАНС и МВР търсят кой замърсява въздуха в Русе

Русе

текст: Силвия Петрова / снимка: община Русе

Прокуратурата, ДАНС и МВР ще търсят отговорните за замърсяването на въздуха в Русе. Това стана ясно след като кметът на града Пенчо Милков сезира трите институции. Градоначалникът поиска от тях да направят проверки, да установят и санкционират конкретните физически лица, работници и служители на промишлени предприятия, отговорни за мръсния въздух.

Искането е резултат от зачестилите напоследък сигнали за неприятни миризми в крайдунавския град. Според тях миризмата е специфична – на бакелит, и започва да се усеща най-често през нощта. Именно това води до предположението, че става дума за умишлени действия.

„Фактът, че замърсяванията се увеличават, показва очевидно незачитане на законодателството и погазване на правото на гражданите да живеят и отглеждат децата си в здравословна среда“, коментира Милков.

От местната администрация уточниха, че са предоставили на институциите, отговорни за живота и сигурността на гражданите, обобщена информация с дни и часове на подаваните от русенци сигнали, както и диск с видеоматериали от поставените от общината камери в Индустриалния парк.

На съвместната среща с представителите на Прокуратурата, ДАНС и МВР Милков получи уверение, че ще бъдат предприети спешни и конкретни действия. Проверките предстоят.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Провадия 30.06.2021

Техническите проекти за ремонтите на Ришкия проход и пътя Русе-Варна струват над 2 млн. лв.

Отворени са офертите от обществената поръчка за изработването на технически проекти за рехабилитацията на Ришкия проход и на пътя Русе-Варна […]

Прочети още
рали 22.07.2021

Националният рали шампионат затваря улиците в Русе

текст и снимки: Силвия Петрова Третият кръг от националния рали шампионат на затворен маршрут ще блокира в петък, събота и […]

Прочети още