Противопожарна защита в целия имот от Hörmann


Пожароустойчивите стоманени врати като WAT 40 на Hörmann осигуряват необходимата противопожарна защита при прехода от гаража към дома.

Включена ютия върху ризата, забравена тенджера на печката, елха с истински свещи – опасностите от възникване на пожар са навсякъде около нас. За много от тях е лесно да забравим. С пожароустойчивите врати в дома залагате на сигурността.

Преход между гаража и дома

Много от нещата, които се намират в гаража са леснозапалими. Не само самата кола. Дърва за камината, сандъци за градински мебели, зимни или летни автомобилни гуми и туби с бензин за колата или за косачката за трева. Това са добри причини преходът между гаража и коридора на дома също да се обезопаси добре срещу евентуален пожар. Освен пламъците тази преходна врата трябва да държи далеч също и неканените гости, т.е. да е защитена срещу взлом и в най-добрия случай – това се препоръчва и от управленията на криминалната полиция – да разполага със защитно оборудване клас RC 2. За покриване на тези две изисквания производителят на врати Hörmann предлага пожароустойчивата и защитна врата WAT 40. Тя не само покрива стандартно изискванията за пожароустойчивост и защита от взлом, но също така е шумоизолирана и като опция може да се изолира срещу дим. Вашето предимство: Вратата се предлага в различни цветове и повърхности с дървесен декор, така че да хармонира оптимално с интериорните врати в жилището.

Котелно помещение

Възможни източници на пожар дебнат и в мазето: такива са налице както при използването му като котелно помещение, така и при приспособяването му като помещение за хоби. По-специално например, ако то е оборудвано като дърводелска работилница, в която се използват бои и лакове. Пожарите в мазето винаги са опасни: Много често те се забелязват твърде късно, което води до задимяване на стълбището, след което пламъците проникват в преддверието на мазето и евентуално дори в коридора на жилището. В подобен случай евакуиране през външната врата – в еднофамилните къщи обикновено това е първия маршрут за евакуация – вече би било немислимо. Стоманените пожароустойчиви врати, монтирани в мазетата с повишен риск от възникване на пожар, могат да предотвратят този ужасен сценарий. За подобни помещения се препоръчва стоманената врата H8-5. Освен пожароустойчивост T30 тази врата предлага също много добра топлоизолация, шумоизолация и като опция може да се оборудва с димозащита.

Стоманената интериорна врата H8-5 на Hörmann предлага освен пожароустойчивост T30 също и много добра топлоизолация и шумоизолация, а това я прави подходяща за котелни помещения.