Пуснаха луксозна колекция мебели от Междузвездни войни


Силата е с феновете на „Междузвездни войни“ тази година. Докато всички чакат премиерата на Star Wars: The Rise of Skywalker, която ще бъде на 20 декември 2019 г., има още нещо, което ще ги развълнува и то съвсем скоро.

На 24 юни 2019 г. Дисни откри тематичната част на Дисниленд в Анахайм, Калифорния. В рамките на няколко дни след откриването имаше съобщения, че хората крадат от парка и продават онлайн атрибути за нелепи цени – и да, има хора, които са готови да платят.

Е, за ентусиастите на тема „Междузвездни войни“, които търсят плегален начин да инвестират парите си, Дисни си партнира с филипинския дизайнер Кенет Кобонпю, за да представи висококачествена линия мебелите, която е също толкова стилна, колкото и гийкска. Кобонпю за пръв път представи колекцията миналата есен във Филипините, но сега ще бъде на разположение на избрани търговци на дребно и изложбени зали по целия всят.

От рошава Чубака – табуретка, до джедайски лазерни мечове-лампи, тази колекция е най-голямата мечта на всички денове на поредицата.

Тези луксозни дизайни са идеални допълнения към всекидневната  на феновете, но струват доста. Цените варират от $ 655 до $ 4000

Тези столове, в бяло и черно, могат да бъдат закупени за 2700 долара. Масичкитe, които представляват добър комплект със столовете и отново са в стила на TIE Fighter,се продават на цени от 655 долара.

„Не бях сигурен как да венчая моята философия и език за дизайна с тази на поредицата„ Междузвездни войни ”, но реших да го видя просто като предизвикателство за дизайна… Знаех, че трябва да включа различните форми и мотиви от света на Междузвездни войни достатъчно, за да станат разпознаваеми, но също и да не бъдат прекалено буквални. Намирането на този баланс се оказа най-голямото предизвикателство за мен в проекта, ”казва дизайнерът.

Джеди-лампите, които се предлагат както в свободно стоящ вариант за пода, така и като окачена лампа, се продават съответно за 1930 долара и 1800 долара. Лампата е направена от малки джедайски воини, които държат светещи LED мечове, за да се бият срещу ситския лорд в червено.

Тронът на Император Палпантайн пък може да бъде закупен за 2535 долара.

Креслото на Дарт Вейдър, което идва с опция за масичка, която може да използвате да пиете кафе и да си цъкате на лаптопа, ще ви излезе 4320 долара.

Люлеещият се стол с ууки „козина“ и емблематичния колан за Чобака, може да стане ваш за 1345 долара.

източник: Boredpanda.com