„Пясъчните басейни“ са най-новия тренд за задния двор


Ако не живеете близо до морето или просто не можете да пътувате това лято поради ограниченията на COVID-19, има още един начин да получите ваканцията си на плажа – пренесете я в собствения си двор с красив пясъчен басейн.

Испанска компания, наречена “Piscinas de Arena NaturSand”, предлага точно това. Фирмата е специализирана в изграждането на „пясъчни басейни”, които приличат на истински мини плаж.

Понастоящем компанията е ситуирана в Испания и Португалия, но е осигурила изграждане или обновяване на басейни по целия свят. Нейното портфолио се състои от повече от 800 проекта в над 14 различни страни, включително САЩ, Мексико, Аржентина, Чили, Боливия, Колумбия и Бразилия.

Въпреки, че изглеждат доста по-различно, поддъжката на тези басейни не е по-трудна от тази на обикновените, които са покрити с плочки.

Интересното е, че повърхността на тези басейни никога не се нагрява.

Всеки може да получи персонализиран дизайн, който да отговаря на пространството, с което разполага.

Входът на пясъчните басейни започва с нулево ниво на мека рампа, сякаш това е истински плаж и така няма нужда от поставяне на стълби.

Басейните се предлагат в различни форми и могат да имат много нива на дълбочина.

Типичният пясъчен басейн с размери 4 на 5 м (в тях влизат водната повърхност и „пясъчните“ зони). Цената е около 27 000 щатски долара.

Снимки: Piscinasdearena.com

Вижте още:

Закритият басейн в парк „Възраждане“ започва работа

Стар автобус на градски транспорт стана на басейн