Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

„Реките на София“ е финалист за наградите на ”Нов европейски Баухаус”

“Реките на София” е на една ръка разстояние от спечелването на наградата за ”Нов европейски Баухаус”. Фестивалът, организиран от Фондация „Колективът“ е сред 52-та проекта финалисти от общо 1100 кандидата от цяла Европа. Това е и единственият проект от България, стигнал до този етап на конкурса.

С отличията на “Новия европейски Баухаус” се награждават нови вдъхновяващи примери за трансформациите, които инициативата иска да постигне в нашето ежедневие и жизнени пространства, които могат да бъдат преживявани. Примери, които се отличават с идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика.

Награди се присъждат на проекти и идеи в четири категории:
  1. възстановяване на връзката с природата;
  2. възстановяване на усещането за принадлежност;
  3. отдаване на приоритетно значение на местата и хората, които имат най-голяма нужда от това;
  4. насърчаване на интегрираното, дългосрочно и обхващащо целия жизнен цикъл мислене в промишлената екосистема.

За „Реките на София“

Българският финалист е дългосрочна инициатива за превръщане на градските реки в паркове и подобряване връзката между българските градове и техните реки. Фестивалът има 2 успешни издания, и ще се проведе отново и през 2022 г. между 2-4 септември. В тазгодишното събитие организаторите си поставят за цел да преобразят коритото на Владайска река с нов дизайн и богата фестивална програма. 

И вие можете да подкрепите “Реките на София” като гласувате за тях тук, в категория „Reconnecting with nature – > Rivers of Sofia“.

снимка: Реките на града / Rivers of the city – Фейсбук

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

25.05.2021

Млади българки с награда от международен архитектурен конкурс

Младите български архитекти Магдалена и Златимира спечелиха награда от международния архитектурен конкурс Bauhaus Campus 2021. В надпреварата са се включили […]

Прочети още
зелена столица 21.03.2022

4 проекта ще бъдат реализирани в рамките на „София избира зеленото“

Столична община ще подкрепи реализацията на четири проекта по екологични теми, избрани от жителите на София. На 14.03.2022 г. в […]

Прочети още