Ремонтът на Бъкингамският дворец – отвътре! (ВИДЕО)


През последните няколко години Бъкингамският дворец – домът на британското кралско семейство и една от най-големите туристически атракции на Великобритания, е подложен на обширни ремонти.

Въпреки че реновацията му все още не е завършена, от управата на двореца редовно споделят кадри от ремонтния процес.

Последната порция от тях беше пусната в петък. Снимките показват източното крило преди и след ремонта.

„Тук е показан Основният коридор, в който се помещава Централната стая, който води към историческия балкон – използван от кралското семейство по национални поводи,“ посочват от двореца.

На снимката се вижда старият тъмен коридор с червени килим и завеси. След ремонта той е светъл, без пердета и килим, който да скрива дървения под. Освен снимката, от двореца пуснаха и видеоклип, показващ колко „сложен“ е процесът по преместване на исторически важни творби от коридора, посочва T+L.

„Преместването на произведения на изкуството от историческия интериор винаги е сложно, но това наистина е в много голям мащаб“, казва Каролин де Гитаут, старши куратор в Royal Collection Trust. „Говорим за творби, като картини, порцелан, мебели, декоративни предмети, книги и други.“

В действителност при този ремонт се е наложило да бъдат преместени 200 картини, 40 полилея, 100 огледала, 30 часовници и т.н.

След като обектите бъдат отстранени, започва реновирането на електрическата инсталация. Докато се извършват ремонтите, много от предметите, изнесени от крилото на двореца, ще бъдат изложени в музеи в страната.

Общото обновяване на Бъкингамския дворец ще струва около 500 милиона долара. То ще отнеме още няколко години и не се очаква да бъде завършено до 2027 г.

Бъкингамският дворец е основната лондонска резиденция на британския монарх. Разположен е в района Уестминстър.

Част от 600-те стаи (официалните апартаменти, тронната зала и Картинната галерия) са отворени за посещение през август и септември, когато кралицата е извън двореца. Смяната на войниците е през ден в 11 и 30 ч.

Срадата, която лежи в основата на днешния дворец, е голяма градска къща, построена за херцога на Бъкингам през 1703 г., посочва Wikipedia. Дворецът е разположен на 77000 м².

В задната му част има голям парк, който – заедно с езерото, е най-голямата частна градина в Лондон.

Източник: profit.bg