Ремонтиран път блокира достъпа до жилища


Ремонтиран път блокира достъпа до имоти. Това се случва в кубратското село Каменово, през което минава шосето Разград – Кубрат. Отсечката е ремонтирана за над 7 млн. лева. По време на ремонта нивото на пътната настилка е повдигнато с над 1 метър и затруднява хората от селото да стигнат до своите имоти.

Възмутени сме от всичко това. Имаме частен имот, в който не можем да влезем, както и да се правят ремонти. Тротоари няма, а през зимата снегът ще отиде в прозореца ми. Искаме да се вземе някакво решение, казват живущите в село Каменово пред камерата на „Здравей, България“.

По думите на директора на Областно пътно управление – Разград инж. Людмил Янев в този въпросен участък се търси решение с цел да се намали нивото на настилката. Искаме да се осигури достъп на хората до имотите и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство, но се надяваме до няколко дни да се предприемат действия, обясни инж. Янев. Той допълни, че тротоар не е предвиден, тъй като те са предмет на общинската администрация.

В селото е събрана подписка, която ще бъде изпратена до всички институции с искане да се преразгледа проекта за път, ако се наложи той да бъде коригиран и да се спре строителството и да бъдат решени тези проблеми, които са излезли.

Агенция Кросс