Ремонтират отворените фуги на моста при ЛВЗ в Русе


текст и снимки: Силвия Петкова

Още един мост в Русе е в окаяно състояние, но в близко време ще му бъде направен основен ремонт. Това съобщи кметът на града Пенчо Милков. Става дума за моста при бившето предприятие „Локомотивен и вагонен завод“, който отдавна пустее.

Съоръжението се намира в самота начало на булевард „Тутракан“, който е връзката на град Русе с Източна промишлена зона, района на ТЕЦ – Русе и Дунав мост. От години обаче състоянието му е меко казано лошо. Фугите са компрометирани, а напукванията по асфалта само се запълват.

Ремонт на моста не е правен повече от 20 години. И въпреки че преминаването по него е безопасно, все пак водачите трябва да бъдат изключително внимателни.

Преди дни обаче мостът е бил огледан отново от експерт по мостови съоръжения и заместник-кмета по устройство на територията – Магдалина Илиева.

Взето е  решение да бъде направен текущ ремонт на ролковите лагери по устоите на моста, както и на проблемните напречни фуги на съоръжението.

Тъпърва ще се правят изчисления от експерти за стойността на ремонта. Едва след това ще се премине и към реалната рехабилитация на съоръжението.

Вижте още:

Предстои ремонт на Аспаруховия мост във Варна