Виж 1към1

Фирма ROREX предложена за номинация в категория „Дебют“

Прочети още

Решения за енергийната ефективност на BUILDINGSTYLE 2023 – от Тermomost и Ре Енерджи Инженеринг

Енергийната ефективност и как по възможно най-оптимален начин да използваме енергията, как да се справим с причините за повишени топлинни загуби и нарушен комфорт на обитаване в сградите са теми, еднакво важни както за професионалистите в строителни бранш, така и за всички нас като крайни потребители. А компаниите Ре Енерджи Инженеринг и Termomost ще ни представят своите интелигентни енергийни решения и иновативни продукти в рамките на BUILDINGSTYLE 2023 от 21-ви до 24-ти ноември в СПА комплекс Старосел.

Ре Енерджи Инженеринг

Ре Енерджи Инженеринг предоставят интелигентни и екологични енергийни решения за дома, офиса, жилищни, обществени и индустриални сгради. За целта използват и оползотворяват енергията от Земята.

„Ние сме вашият надежден партньор в изграждането на геотермални системи – вертикални, от затворен тип за отопление, охлаждане и битова гореща вода, като предлагаме комплексни услуги, които гарантират устойчивост, ефективност и оптимални инвестиционни разходи. Това, което ни отличава е комплексният подход към предоставянето на целия пакет от услуги по пътя към чистата енергия“, казват от компанията.

Гамата от услуги на Ре Енерджи Инженеринг обхваща целия спектър от енергийни и инженерни решения, включително:

  • Пред проектно проучване и проучване на терена;
  • Проектиране и избор на най-подходящото оборудване;
  • Извършване на геотермални сондажи;
  • Инсталиране на оборудване ;
  • Поддръжка 24/7.

Ре Енерджи Инженеринг ЕООД предлагат най-модерните геотермални системи за отопление и охлаждане и цялостен подход към решенията за чиста енергия.

„Присъединете се към нас в пътуването към едно по-зелено и устойчиво бъдеще!“

Termomost

Termomost е официален представител на немския производител Schöck за България и предоставя цялостно решение на проблема с термомостовете, техническо сътрудничество, консултации и подбор на точните елементи Schöck според нуждите на клиента.

Stacon – елемент за предаване на срязващи сили при дилатационни фуги в стоманобетонни подови конструкции.

Компанията се стреми да предоставя на българския пазар най-съвременни технологични решения, които повишават енергийната ефективност на сградите чрез конструктивните детайли Schöck Isokorb. Продуктите на Schöck се използват в над 30 държави от четири континента и са подходящи за:

• Строители, които желаят технологично решение на проблема с термомостовете;

• Архитекти, които търсят по-голяма свобода на проектиране;

• Инвеститори, които искат качествено строителство;

• Инвеститори и клиенти, които желаят да подобрят енергийната ефективност на сградата/обитаваното жилище, минимизирането на топлинните загуби и елиминирането на неприятните последици като мухъл и влага е следствие на конденз, поддържането на добрия микроклимат и запазването на топлината в помещенията.

Isokorb – носещи топлоизолационни елементи за конзолни елементи.
Isolink – терморазделителни крепежни елементи за фасадни системи.

Портфолиото на Termomost включва 7 категории продукти според различни приложения: балкони, лоджии и козирки, бордове и покриви, стени и колони, фасади, плочи, стълбища. Това са: Isokorb, Isolink, Tronsole, Stacon, Bole, Combar и Signo.

Tronsole – готови за монтаж елементи за шумоизолация за всички стълбищни връзки.
Bole – надеждна армировка за срязване при щанцоване за плоски плочи.
Combar – новаторска армировка от фибростъкло за различни области на приложение като алтернатива на неръждаемата стомана.

Топлинните мостове при балкони и лоджии са най-често срещаната причина за повишени топлинни загуби и нарушен комфорт на обитаване в сградите. Конструктивните елементи Isokorb са най-добрият начин за редуциране на топлинните мостове, като същевременно дават голяма свобода на проектиране, казват от компанията. Те се предлагат в 4 основни типа:

Isokorb® Т/XT (за прекъсване на термомостове в стоманобетонни елементи); Isokorb® T type SK, SQ (за прекъсване на топлинни мостове при стоманени балкони, козирки или перголи, закрепени към стоманобетонна конструкция); Isokorb® T type S (за прекъсване на топлинни мостове при стоманени конструкции); Isokorb® T type RT (за прекъсване на топлинни мостове при стоманени балкони, козирки или перголи, закрепени към съществуващи стоманобетонна конструкция).

Signo – готов за монтаж бетонов кофраж за полусглобяеми елементи.

BUILDINGSTYLE:

20-ото юбилейно издание на строително-архитектурния форум ще се проведе от 21. до 24. ноември 2023 г. в СПА комплекс Старосел.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

11.10.2023

Вижте с кои музиканти ще отбележим юбилейната вечер на BUILDINGSTYLE 2023

BUILDINGSTYLE 2023 ще бъде по-вълнуващ от всякога – заради участниците, но и заради това, че заедно ще отпразнуваме юбилейното ни […]

Прочети още
22.09.2023

Фивекс се включва в BUILDINGSTYLE 2023 с решения за здравословна среда

Наред с нетърпението до началото на BUILDINGSTYLE 2023, расте и списъкът с участниците, които ще представят своите продукти. Към семейството […]

Прочети още
Топливо АД