Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Решено: Спират изграждането на правителствения комплекс в София тех парк

комплекс

Служебното правителството спира изграждането на нов правителствен комплекс на територията на София тех парк от „Държавна консолидационна компания“ (ДКК).

Кабинетът реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани с изграждането му. Решението е в сила до обединяване на всички заинтересовани ведомства около конкретната нужда от строителството му.

Ще бъде създадена Междуведомствена работна група към министъра на икономиката, в състав всички заинтересовани ведомства. Тя ще изследва необходимостта и целесъобразността от строителството на нов правителствен комплекс, уточняват от пресслужбата на кабинета.

Работната група ще разгледа конкретните изисквания за работни и поддържащи дейността помещения, тяхното разпределение и други специфични особености, необходими за изработване на функционален идеен проект. След което ще представи доклад от дейността си пред Министерския съвет с цел окончателно взимане на решение.

Правителството дава пълно правомощие на министъра на икономиката да сведе до знанието на ДКК и „Монтажи“ ЕАД приетите решения. Министър Петков трябва да възложи на ДКК и предприемането на необходимите действия за ограничаване потенциалните вреди за държавата, както и за нейните дъщерни дружества.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
23.07.2021

Кирил Петков: На проекта за изграждане на правителствен комплекс в София тех парк трябва да бъде сложен край

Министерството на икономиката подготвя сигнал до прокуратурата за проекта „правителствен комплекс в София тех парк“. Това каза служебният министър на […]

Прочети още
млн. лева служебен кабинет 29.07.2021

Служебният кабинет похарчи близо 200 млн. лева за часове

На редовното си заседание вчера Министерският съвет (МС) одобри разходи за близо 200 млн. лева. Нови 160 млн. лева за […]

Прочети още