Рибарска еко къщичка само за волни души


Екосъобразната двойка Джейми и Ингрид Куонг вдъхнаха нов живот в една стара рибарска барака като превърнаха разрушената структура в уютна и екологична вила. Тя е разположена на плажа Макерел в Ню Саут Уелс, Австралия. Къщичката  предлага пълно потапяне в природата с минимално въздействие върху околната среда. Тя е реконструирана ръчно с рециклирани материали и обзаведена с мебели втора ръка.

Местните рибари са построили ръчно бараката през 30-те години на миналия век. Двойката, която живеела наблизо, се възхищавала на бараката повече от 20 години и най-накрая се възползвала от възможността да купи имота, когато бил пуснат за продажба през 2013 г. Сградата била в много лошо състояние с повредена дървесина от термити, но двойката била убедена, че иска да я поправи и през следващите 18 месеца ръчно възстановяват старата красота на къщата с помощта на семейството им.

„Целта ни е да предоставим на нашите гости релаксираща и възстановителна обстановка в нашия устойчив малък рай като им дадем всичко, от което се нуждаят. Същевременно отпечатъкът върху околната среда е много малък“, обясни двойката. „Ако искате истински звезди, дива природа, спокойствие и място, където да се свържете с природата и един с друг, може да се качите на стария дървен ферибот „Myra“ и да прекосите Питтваут до „Макеръл Бийч“.

Вместо климатик, имотът разчита на естествена вентилация и пасивно отопление, допълнено с ръчно изработена пясъчна камина. Боите използвани в дома са изцяло естествени, водни и без VOC. Дъждовната вода също се събира и повторно се използва, а по време на суша се използва система за обезсоляване, за да превърне солената вода в пречистена прясна вода. Къщичката се предлага под наем, а за повече информация може да посетите Instagram на двойката.