Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Rigips Habito – може да се използва във всички сегменти!

Изцяло ново поколение плоскости на гипсова основа, произведени по иновативна технология, която осигурява много високи физико-механични показатели – здравина, удароустойчивост, повърхностна якост и пожароустойчивост.

Преди две години Saint-Gobain RIGIPS за пръв път представи своята иновация в изграждането на вътрешни пространства Rigips Habito. Плоскост, специално разработена, за да задоволи изискванията на съвременното, висококачествено жилищно строителство в Европа. Силните страни на този уникален гипскартон от тогава привлякоха голям интерес извън този сегмент.

Независимо дали става въпрос за жилище, хотел или търговки център, училище или болница, заданията за проектиране, както и специфичните изисквания на инвеститора и изпълнителя винаги са много високи. Функционалността, свободата на дизайна, икономичността и устойчивостта, както и безопасността и комфортът на потребителя са еднакво важни. С Habito RIGIPS изграждането на стени и тавани са изцяло съобразени с изискванията на потребителите. Осигуряват безпроблемно монтиране и преместване на различни предмети по стените, без допълнително укрепване, без никакви специализирани инструменти и аксесоари.

Плоскостите Habito са коренно различни от обикновения гипскартон.

Те имат много висока повърхностна твърдост и здраво ядро, което предпазва от изтръгване на фиксиращите винтове. Това позволява окачването на тежки товари до 15 кг върху повърхността само в една точка.

Върху стените Habito могат директно да се монтират рафтове, шкафове, телевизори и др. без да е необходимо предварително пробиване или използване на специализирани крепежни елементи и рамки. Монтажът се извършва само със завинтване към стената с обикновени винтове за дърво. Впоследствие точките за монтаж на товари – мебели, уреди, електроника и др. могат безпроблемно да се преместват от едно място на друго без това да влияе на повърхността или устойчивостта на стената. Всичко това осигурява голяма гъвкавост при оформяне и промяна на интериора.

Конструкциите от гипскартон с Rigips Habito са идеални за използване при:
  • Висококачествено жилищно строителство
  • Преградни и предстенни обшивки с повишена здравина за училища и спортни съоръжения
  • Гъвкави решения за търговски обекти
  • Решения с много високи изисквания за хотели
  • Устойчиви системни решения за болници
ПЛОСКОСТИ HABITO H HYDRO: ХАРАКТЕРИСТИКИ

Импрегнирана пожарозащитна плоскост с висока товароносимост и устойчивост на удар Habito Н Hydro DFRIH1 12,5 mm.

Изключителен продукт от Rigips за изграждане на вътрешни преградни стени и предстенни обшивки в помещения с нормална или висока влажност:

– стаи, коридори, кухни и бани на апартаменти

– коридори, болнични стаи и санитарни помещения в болници

– стаи, коридори и бани на хотели

– преграждане на пространства в спортни зали, където се изисква устойчивост на удар

– изграждане на стени между апартаменти с устойчивост на взлом.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
30.09.2022

Saint-Gobain откри първата в света eднофамилна къща, направена изцяло от 3D принтиран бетон

Жител на Айндховен – Холандия, получи ключовете на първата къща, направена изцяло от 3D принтиран бетон. Чрез своето холандско подразделение […]

Прочети още
27.10.2022

Rigips® Glasroc® X – Фасадна система за сгради с дървена конструкция

Предимството на системни решения от Saint-Gobain Плоскостите Glasroc X са подходящи както за директно полагане на тънкослойна мазилка, така и […]

Прочети още