Русенец навъртя 550 км за 24 часа в подкрепа на деца с увреждания


Русенецът Валентин Цветков успя да навърти близо 550 км за 24 часа на велоергометър в подкрепа на деца и младежи с двигателни проблеми. Инициативата започна в събота около 19:00 ч. и приключи в неделя, когато Валентин и неговият брат близнак Теодор духнаха заедно свещичките за своя 26-и рожден ден.

Освен Валентин на велоергометри се качиха и негови колеги за да подкрепят каузата. Средства се събираха за всеки изминат километър и в обявена банкова сметка. Целта е сумата да стигне за закупуване на водна пътека или воден велоергометър с които да се помага на деца с увреждания за по-лесно раздвижване във водата.

Инициативата на Тео и Валентин и този път беше насочена в подкрепа на фондация „Александър Русев“, която от години се бори да изгради басейн, където да се провеждат занимания на деца с увреждания. Проектът за съоръжението вече е готов и с малко късмет и помощ, в близко време може да започне и реалният строеж. От години фондацията прави занимания по водна рехабилитация на децата, и помага в тяхното развитие. До момента рехабилитацията се прави в басейни, които се предоставят по няколко часа дневно напълно безвъзмездно.

Братя Цветкови имат над 10 инициативи за различни каузи. Сред най-известните са преплуване на 26 български езера, преплуване с една ръка на езерото Липник и  плуване на 50 км с вързани крака, която също беше в подкрепа на фондация „Александър Русев“.

 

Вижте още:

Най-голямото русенско училище ще има своя спортна зала и плувен басейн  

Освобождават паркингите в Русе от стари автомобили