Руснаци строят хоризонтален небостъргач на кокили


Изграждането намасивни крайбрежни сгради често означава компрометирана гледка за съществуващите структури, но това не е случаят с този „хоризонтален небостъргач“, планиран  да бъде построен в Москва. Като част от план за градска ревитализация на изоставена историческа пивоварна, Herzog & de Meuron представи дизайна на два нови жилищни блока. Те обаче няма да са обикновени блокове, защото ще бъдат издигнати на височина 35 метра над земята и ще бъдат крепени от бели тънки греди. Повдигайки съвременните допълнения, швейцарските архитекти гарантират прекрасни панорамни гледки за жителите и запазена визуална връзка между историческите сгради и река Москва.

Тухлените сгради на пивоварната Бадаевский“, построени през 1875 г., които почти са се  разпаднали, ще бъдат възстановени и обновени като нови търговски обекти включително хранителен пазар, магазини за дрехи, работно помещение, фитнес зала и детски заведения. Herzog & de Meuron ще ръководят проекта за възстановяване на шест хектара наследство, в допълнение към новия „хоризонтален небостъргач“, който се смята за „парче от града, вдигнато във въздуха“.

Остъклените и издигнати жилища ще включват приблизително 100 хиляди квадратни метра апартаменти с остъклени фасади и самостоятелни балкони. Осем „небесни вили“ на горното ниво също ще имат частен достъп на покрива. Архитектите също са планирали нов парк, който да е само за пешеходци  се намира под апартаментите и около опорните кокили, които дизайнерите наричат „стволове от дървета“.