Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

С 2048 блокчета LEGO пресъздава апартаментите от “Приятели”

lego

След супер фурора с комплекта си за култовото кафе от любимия на поколения ТВ зрители по целия свят сериал “Приятели”, сега LEGO представя новия сет от серията си F.R.I.E.N.D.S.

Конструкторът от 2048 мини блокчета позволява на феновете на сериала сами да си построят апартаментите на Джоуи и Моника, които приятелите обитават. Както и възможността сами да пресъздат някои от култовите сцени във филма. Двата апартамента могат да бъдат построени отделно, но и заедно, защото в комплекта са предвидили дори и прилежащия коридор между тях.

„След успеха на LEGO Sentral Perk Set, искахме да отдадем още една почит към това емблематично телевизионно предаване с фокус върху известните апартаменти“.

Това споделя Андерсън Груб, дизайнер в LEGO и разказва, че са работили директно по снимки от снимачната площадка. Разбира се, многократно са гледали и много от епизодите, за да уловят възможно най-много емблематични моменти. Сред предизвикателствата е било и да измислят как да представят някои детайли, които се променят по време на сериите – появяват се в някои епизоди, а в други – не. “С нетърпение очаквам да видя дали феновете с орлов поглед ще ги забележат“, шегува се Груб.

Новият LEGO F.R.I.E.N.D.S комплект е пълен с емблематични функции и реквизит, които всеки фен ще разпознае.

Включва класическия момент, когато Моника слага благодарствената пуйка на главата си. Този, в който Джоуи и Чандлър използваха кану като мебел в дома си и любимите им ТВ кресла и др.

Включени са минифигурките на цялата банда, представени в някои от най-запомнящите им се визии. Рейчъл е облечена в емблематичната си карирана пола; Рос – с прекалено тесни кожени панталони; Моника, разбира се, има престилка; Фийби е с характерния й флорален стил; Чандлър е в костюм и дизайнерска вратовръзка; и Джоуи – облечен с всички дрехи на Чандлър. 🙂

Конструкторът ще бъде пуснат официално в продажба от 1 юни, а за ексклузивните членове на LEGO клуба ще бъде достъпен от 19 май. Очакваната цена е около 150 долара.