Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

С над 160 млн. лв. за строителство и ремонти МЗ ще модернизира спешната помощ у нас

За модернизация на спешната помощ у нас с голям инвестиционен проект Министерство на здравеопазването (МЗ) предвижда в 84 обекта в страната да бъде извършено ново строителство, а за други 151 – преустройство и ремонт на съществуващи помещения.

„С цел успешно възлагане на дейности по големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ, Министерството на здравеопазването обявява процедурите под условие, като е предвидена възможност участниците да предлагат ценови оферти, надвишаващи максимално разполагаемия финансов ресурс, осигурен от бюджета на проекта. Разликата в средствата ще бъде осигурена с целеви средства след актуализацията на държавния бюджет“. Това съобщи началникът на кабинета на министъра на здравеопазването доц. Момчил Мавров.

Общата стойност на проекта е 163 897 815,62 лв. Крайният срок за изпълнението му – до 23 декември 2023 г.

Сключени вече са 46 договора за СМР на 103 обекта, като от тях изцяло завършени са 27 обекта. Предстои сключване на договори за 76 обекта, както и преобявяването на обществени поръчки за други 56 обекта.

От МЗ уточняват, че е извършен анализ на изпълнението на договорите за СМР, които не са приключили и по които предстои да бъдат приети завършените строително-ремонтни дейности. За тези от тях, за които е възможно да бъде приложена Методиката за индексация, средствата ще бъдат индексирани. Осигуряването на необходим до края на 2022 г. финансов ресурс е факт – след като Министерският съвет одобри 1, 6 млн. лв. допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването, припомни Мавров.

Трите основни компонента на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ включват:

Обновяването и модернизацията на сградния фонд в 235 обекта от системата на спешната медицинска помощ; доставка на оборудване и обзавеждане за 237 обекта от системата на СМП и закупуването на 400 броя линейки.

Предстои преобявяване на поръчката за закупуване на 42 линейки тип В, с повишена проходимост. Процедурата е обявявана общо четири пъти в периода от 2018 г. до 2022 г.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

19.12.2022

Дават още 12 млн. лв. за строителството на „Колежа“ , и феновете на „Локомотив“ поискаха

Допълнителни 12 милиона лева са отпуснати за строителството на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив с решение на Общинския съвет. Средствата […]

Прочети още
12.12.2022

ЕИБ даде 50 млн. евро заем за строителство и ремонт на тротоари в столицата

Столичният кмет: Това е най-мащабната инвестиция в кварталите, която Столичната община подготвя. Кметът на София Йорданка Фандъкова и вицепрезидентът на […]

Прочети още