Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

С над 2 млн. лева ще реновират Органовата зала в Добрич

Органовата зала

Органовата зала в Добрич ще бъде напълно обновена. С инвестиция от над 2 334 000 лева ще бъдат ремонтирани покривът, фасадите на сградата, залата за зрители, сцената, представителни помещения и други. Ще бъдат внедрени и мерки за енергийна ефективност и ще бъде подобрен достъпът за хора с увреждания.

Проектът е част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Предстои да бъде представен на предстоящото заседание на Общинския съвет. След като Съветът даде съгласие общината да поеме дългосрочен дълг за строителните работи, ще започнат и ремонтните дейности. Като Общината има намерение да ползва инвестиционен кредит до 693 500 лева.

Органовата зала се намира в централната част на град Добрич, в близост до Драматичния театър. Построена през 1975 г. като конферентна зала, част от Партийния дом, скоро след това е преустроена в концертна зала, за да отговаря на нуждите на града за провеждане на големи концерти и културни събития. Залата притежава добра акустика, а салонът е оборудван с орган и рояли.

Органовата зала има 534 места за зрители, фоайета, гримьорни, репетиционни и други помещения, за които не се предвиждат функционални преустройства. Това уточнява в доклада до Общинския съвет кметът на града Йордан Йорданов.

Общинският съвет трябва да одобри намерението на общината и за друг кредит – в размер до 988 800 лева.

Той е за модернизацията на зала „Нели Божкова“, предназначена за културни събития. В сградата ще бъде подобрен интериорът, ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, за достъпна среда и противопожарни мерки. По план част от сградата ще бъде преустроена в интерактивен детски център. Проектът, чиято обща стойност е 1 631 950 лева, очаква подкрепа по ОП „Региони в растеж“. 

органовата зала
Концертна зала „Нели Божкова“, позната и като Огледалната зала.

Вижте още: