Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Съдът в Кюстендил отхвърли жалба за продажбата на кино „Заимов“

Кюстендил

Окръжният съд в Кюстендил отхвърли жалба на дружество за продажбата на кино „Владимир Заимов“, продаден заради задължения към общината. Жалбата е на дружеството, бивш собственик на имота в центъра на града. Той обжалва постановлението за възлагане, с което след публична продан собствеността на киното, помощна сграда към него и поземления имот, върху който са построени, сменят собственика си. Новият купувач е платил за имота малко над половин милион лева. Масивният имот е с площ от 1600 кв. м и застроена площ от над 800 кв.м.

Повод собствеността на киното и терена да бъдат публична продан са станали неизпълнени задължения на дружеството към Община Кюстендил в размер на 34 564, 47 лв. Публичната продан е спечелена при участие само на един наддаващ за сумата от 570 100 лв.

Решението от подадената жалба е окончателно и не подлежи на обжалване. Това съобщиха от съда. Уточняват, че въз основа на възлагателно писмо от Община Кюстендил и акт за установяване на задължение по декларация от февруари 2019 г. е образувано изпълнително дело по описа на частен съдебен изпълнител. Триетажната сграда на киното е изнесена на публична продан заради натрупаните към Общината в града задължения. Те са били за данък сгради и такса смет.

Имотът беше предлаган за публична продан три пъти. Началната цена беше 2 136 002 лв., а втората продан е била с начална цена 90 процента от размера на първата или 1 922 402 лв. И двете са неосъществени, поради липса на кандидати. След поискано от Община Кюстендил определяне на нова начална цена и насрочване на нова продан, вещо лице е изготвило нова актуализирана пазарна оценка. Определната стойност, която е била начална цена на третата продан, е 570 000 лв.. По нея е постъпило едно наддавателно предложение за сумата 570 100 лв.

храмове кюстендил 04.03.2021

За първи път от десетилетия: милиони за храмовете в Кюстендил

За първи път от десетилетия са отпуснати 2 641 980 лв. за храмовете в Кюстендил. Средствата ще бъдат използвания за ремонт, […]

Прочети още
новостроящ се 14.05.2021

Затвориха новостроящ се манастир, нямал документи

Със заповед на Община Костендил са затворили новостроящия се манастир „Свето Благовещение на Пресвета Богородица“ край с. Копиловци. Повод за […]

Прочети още