Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Само за фенове – Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“

По традиция на 4 май в нашата галактика милиони почитатели отбелязват Деня на „Междузвездни войни“.

Поредицата, създадена от Джордж Лукас, се сдобива с предана фенска маса още след излизането на първия филм през 1977 г. и така и до днес. За да отдадем нужната почит към последователите на космическата сагата, днес се обръщаме към интериора, създаден от и за фенове на „Междузвездни войни“, за да ви вдъхновим и провокираме.

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Дизайн на хоум офис. Снимка: Benning Design Construction

Знаете ли че…

На днешния ден истинските почитатели обикновено се поздравяват с фразата „Нека четвърти бъде с теб“. Това е забавна заигравка с култовата реплика „Нека Силата бъде с теб“, произнесена за първи път от Оби-Уан Кеноби в четвъртия епизод от „Междузвездни войни“ – „Нова надежда“.

Нека четвърти бъде с теб!

Любопитно е още, че за този популярен каламбур всъщност заслуга има английската Консервативна партия, която на 4 май 1979 г. – ден след победата на Маргарет Тачър, първата жена министър-председател на Великобритания, публикува в „Лондон ивнинг нюз“ поздравителна реклама, гласяща  „Нека четвърти да бъде с теб, Маги“.

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Дизайн на фототапет. Снимка: RoomMates JL1230M Star Wars Saga (Amazon)

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Дизайн на стая за двама. Снимка: rdlp arquitectos

Какво повеляват традициите?

Междузвездните фенове най-често отбелязват празника, разменяйки си поздрава и/или споделяйки любопитни факти за сагата в социалните мрежи. Има и такива обаче, които стигат по-далеч – обличат се като любимите си персонажи Люк Скайуокър, принцеса Лея, Хан Соло, Оби-Уан Кеноби, Дарт Вейдър, Йода, Чубака, Боба Фет – просто за забавление или за да участват в тематични конкурси или благотворителни инициативи.

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Във всяко кътче у дома може да има дизайнерски, ненатрапчиви фенски акценти… Снимка: Julie Rootes Interiors

Междузвезден маратон…

4 май е повод за много от феновете да стартират и маратонско гледане на филмите от поредицата. С интерес се очаква и пускането в продажба на нови продукти, свързани с франчайза.

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Киносалон у дома, но само за истински фенове! Снимка: Triton Builders Inc

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“. Снимка: Orren Pickell Building Group

Неочакван подарък

Почти сме убедени, че макар любимата сага за Скайуокър да приключи, то изворът на Силата е неизчерпаем, не и докато има поне един фен на „Междузвездни войни“ на Земята. Освен това от „Дисни“ обещаха „подарък“ – много нови филми и телевизионни поредици от вселената на „Междузвездни войни“. А най-хубавото е, че още тази година почитателите ще могат да проследят спин-оф сериалите „Андор“ с Диего Луна и „Асока“ с Росарио Доусън, както и третия сезон на „Мандалорецът“ с Педро Паскал.

Интериорни идеи, вдъхновени от „Междузвездни войни“: Дизайн на детска стая. Снимка: White Interior Design

Интериорни идеи: Дизайн на „междузвездна обител“.. Снимка: White Interior DesignСнимка: Interiors by Myriam, LLC

Вместо финал

С най-голямо нетърпение, разбира се, междузвездните любители на сагата очакват поредицата „Оби-Уан Кеноби“, чиято премиера е обявена за 27 май по Дисни плюс. В нея в образа на обичания джедай зрителите отново ще видят Юън Макгрегър, а Хейдън Кристенсен се завръща като Дарт Вейдър. 

Интериорни идеи. Снимка: Komar Products (Amazon)

Интериорни идеи: Дизайн на стая за двама. Снимка: Florida Furniture Packages

Интериорни идеи: Дизайн на спалня. Снимка: Design Sprinkle

Интериорни идеи: Дизайн на „космическа“ стая. Снимка: Bayless Custom Homes

Предложение от Disney: Визия от “Star Wars: Hyperspace Lounge”, която спокойно можете да приложите и при ремонта на дома. 🙂

снимка и информация: Starwars.com

Снимка: Cudmore Builders

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
14.07.2021

Дизайнът на тази суперяхта е вдъхновен от „Междузвездни войни“

Estrella Superyacht е всичко онова, за което един суперфен на „Междузвездни войни“ си мечтае – качвайки се на борда на […]

Прочети още
фериботен терминал 18.01.2022

В края на 2022 г. започва строителството на „извънземен“ фериботен терминал

Ако историята на „Междузвездни войни“ започваше днес, то така може би щяха да изглеждат част от съоръженията на галактическата империя. […]

Прочети още