Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Само за колекционери: нов интериор от Амстердам

интериор амстердам

Минималистичен интериор, стилен и пълен с… изкуство! Този нов апартамент в Амстердам, Холандия, предлага всичко онова, което модерният човек със стил желае. А страстните колекционери, почитателите на големите библиотеки и всеки, който има афинитет към колекционерството – от магнити за хладилника до авторски произведения на изкуство, ще се съгласят с нас.

Проектът е на холандското студио i29. Те са имали свободата за тотално преустройство на апартамента, тъй като се помещава в стара сграда в бивша индустриална зона, в която е позволено на жителите да ремонтират и трансформират както им харесва. А свободата в случая се оказва и ключът към постигането на този забележителен резултат.

интериор

„Успяхме да създадем дом, който е точно по мярка спрямо желанията на собствениците – двойка писател и колекционер на изкуство“.

В центъра на проекта, очаквано, е поставен начинът, по който произведенията на изкуството ще бъдат представени. Именно това е и отправната точка за архитектите.

Всички шкафове са създадени по поръчка с вградени стъклени витрини и множество рафтове, за да има място за всички предмети от колекцията на собственика.

Старата сграда и двойната височина на пространството позволяват апартаментът да се изгради на две нива. На първото са общите зони, напомнящи на галерия. Второто ниво е за двете спални, офис и баня.

интериор амстердам

Преднамерено търсеният ефект на високите шкафове с огромната библиотека е постигнат: „Искахме те да свързват визуално двете нива и едновременно да прикриват вътрешните стълби“, разказват архитектите.

На първия етаж антрето, кухнята и холът са решени като в отворени пространства помежду си.

Изборът за чистите бели стени, светлите дървесни тонове за мебелите и сивите подове отново е добре обмислен при проекта на този интериор. Така изчистените пространства постигат много по-въздействащ контраст с цветните произведения на изкуството, като се балансират и допълват взаимно.

Дискретно надникваме в личното пространство на собствениците на втория етаж.

Вместо финал…

Тези два кадъра безспорно потвърждават, че подобен интериор напълно би удовлетвориел колекционерската страст и тази към книгите на всеки един от нас… 😉

Вижте още: