Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Със „Звук и светлина“ архитекти трансформират едно от 7-те чудеса на света

архитекти
Египетските пирамиди и Сфинкса придобиват нова визия за спектакъла „Звук и светлина“

Архитектите на SOM (американското архитектурно бюро Skidmore, Owings & Merrill) в партньорство с египетската фирма Raafat Miller Consulting са избрани да предложат нов дизайн на за светлинното шоу „Звук и светлина“ за пирамидите в Гиза край Кайро.

SOM ще бъде водещ дизайнер на концепцията, дизайна и генералния план за проекта, за който ще използва най-високо ниво на екологични и консервационни мерки. Новата атракция ще включва най-съвременни технологии, в съответствие с усилията на египетското правителство да развива и обновява туристическите дестинации.

„Този ​​проект демонстрира фокуса на страната върху подобряването на услугите, предоставяни на египетски и чуждестранни посетители в района на пирамидите и използването на първокласен опит и най-съвременни технологии за разработване на мястото и звуково-светлинното шоу. Желанието ни е да се представи правилно египетската цивилизация и да се допринесе за популяризирането на туризма в региона“. Това обясни Мохамед Абдел Азиз, управляващ директор на Misr Company for Sound & Light, който работи на обекта от 1960 г.

„Като едно от седемте чудеса на света, Гиза посреща милиони хора всяка година. В преосмислянето на преживяването нашият приоритет е да почетем и съхраним неговата история. Да създадем устойчиво бъдеще за обекта на световното наследство на ЮНЕСКО“. Това каза при обявяване на проекта Крис Купър, дизайнер и партньор в SOM.

* Заглавна снимка: Старият дизайн на „Звук и светлина“, на преден план – Големият Сфинкс; източник: Dreamstime

гробница 09.06.2022

След реставрация Тракийската царска гробница край Свещари отвори врати отново

Изцяло реновирана, Тракийската царска гробница в археологически резерват „Сборяново“, до село Свещари, отвори врати за посетители. Построена през 3-ти век […]

Прочети още
21.04.2022

7-те най-стари действащи православни църкви в света

В ранните векове на християнството по-точно до Миланския едикт от 313 г., с който то се провъзгласява за равноправна на другите […]

Прочети още