Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Семейство си построи мини кръчма в двора… заради пандемията

пандемията

Пандемията, която се превърна в неизменна част от живота ни. Коронавирусът, с новините за който уж свикнахме да живеем, но продължава да буди тревога и въпроси. Локдауните, които отварят и затварят офиси, училища, ресторанти и клубове. Всичко това като че ли днес възприемаме като новото нормално, от което искаме да се спасим, но и към което се учим всеки ден, малко по малко, да се приспособим.

Именно това прави младото семейство Крабтри – опит да приеме новата ситуация. Без обаче да губи онези дребни и съществени моменти на заедност и общуване с близки и приятели, които много често са не по-малко важни от сигурността и здравето. Осъзнали, че световната пандемия и всеки следващ локдаун са повод да пропуснат много неща – пътешествия, почивка на плажа или просто шумно събиране с приятели, те решават да се “противопоставят” на пандемията и да вземат нещата в свои ръце. “Защото… това, което най-много ни липсваше, е да излезем и да се срещнем с приятели в местния пъб за по студена бира”, споделят иноваторите.

Затова… щом не могат да отидат на кръчма, правят така, че кръчмата да отиде при тях! 🙂

пандемията
снимки: Octavia Chic, Facebook

За проекта си семейството от Англия се доверява на майстори в изработката на дървени конструкции, дизайн и ръчни мебели. Това са Ейми и съпругът й, които представят работата си под бранда Octavia Chic.

“Със съпруга ми бяхме много натоварени няколко седмици, за да реализираме най-любимия си проект до момента. “Пияният рак” е построен, боядисан и декориран за семейство Крабтри, които искаха да си имат собствена кръчма в градината.” Така Ейми представя проекта за домашната кръчма в страницата на Octavia Chic. И едва ли има повод за съмнение, че идеята се превръща в световен хит за по-малко от седмица.

Началото на проекта, който „спасява“ от пандемията:

Добре дошли в „Пияния рак“!

В „Пияния рак“ има всичко, което можете да очаквате от местния бар или любимата кръчма, в която обичате да се срещата с приятели. Тук откриваме диспенсър за бира, маси за традиционалистите и бар столове за по-опитните. Има и стена, пълна с алкохол и разбира се – дартс!

В допълнение към всички тези екстри няма как да пропуснем и факта, че семейната кръчма има завидно големи прозорци за размерите си, нещо, което липсва при много от големите места, които сме свикнали да посещаваме, и предлага страхотна гледка към градината.

За по-студените вечери има камина, която сгрява не само пространството, но и настроението.

Облицовани дървени стени, класически мебели и много дребни детайли… Всичко това превръща тази малка кръчма в задния двор в бижу, което всеки иска да притежава! Или най-малкото провокира мечтата да има приятели, които го притежават. 🙂

пандемията

И така, Крабтри си имат своя спасителен остров в двора, който, убедени сме, радва не само тях, но и приятелите им. И… нещо ни подсказва, че дори и след като цялата тази история с пандемията приключи, тази кръчма ще продължи да си функционира и да събира близки и приятели в уютната си обстановка.

Не знаем за вас, но идеята ни се струва доста примамлива и напълно възможна за реализиране във всеки двор. Вие какво мислите?!

Вижте още: