Ще строят Младежки международен център в Бургас

В ход е и конкурсът за лого на бъдещия международен център, срокът е до 25 април 2021 г.


международен център

Тази пролет започват строителните дейности за изграждане на модерен Младежки международен център в Бургас. Целта на проекта, с локация в жилищния комплекс “Меден рудник”, е да създаде притегателно място, в което младежите да имат възможност да се усъвършенстват, да общуват заедно, да работят по международни кампании и да реализират идеите си.

Центърът ще бъде изграден на приблизително 1800 кв. м. площ и ще има един основен и два допълнителни по-малки етажа с различни зони и помещения – детски кът, смарт офиси, студиа с различни направления – изкуство, наука и предприемачество, зони за отдих, леглова база и кафетерия.

На първия етаж е предвидена голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали с озвучителна и осветителна техника. Ще има и амфитеатрална част, co-working зона за научни, образователни и други проекти, изложбена част и кафене.

Второто ниво на сградата е за смарт офиси и апаратна за провеждане на мултимедийни онлайн и стрийминг конференции.

Третото ниво ще бъде предназначено за отдих и временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави. Ще има общо 13 стаи с по 2 легла и тераса, на която също ще се провеждат занимания на открито.

Изграждането на центъра се очаква да завърши до март 2022 година.

В него ще работят основно младежи. Екипът ще бъде избран и обучен месеци преди откриването на сградата и ще има задачата да „запознае“ връстниците си с новото „място” и възможностите, които предлага.

Обавиха и старта на конкурса за изработка на оригинално лого на бъдещия ММЦ, а крайният срок за подаване на предложения е 25 април 2021 г.

Центърът се реализира по проект „Създаване на Младежки международен център Бургас” с финансовата подкрепа по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г.

Партньор на Община Бургас в реализиране на проекта е Община Рейкявик, Исландия.

Снимки: Община Бургас