Шумен кандидатства за изграждане на атракционен комплекс в града


атракционен коплекс

Община Шумен се включи в конкурс за за изграждане на атракционен комплекс в града. Конкурсът е на българска фирма, световен лидер в създаването на атракционни съоръжения, която ще инвестира над два милиона лева в две български общини за изграждането на две съоръжения – Adventure Hub (атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много и различни забавления) и Rollglider (съоръжение за свободно летене).

Теренът, който предлага общината, е предварително подготвен и проектиран за създаване на атракционен комплекс, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Мястото се намира до един от входовете на Шумен и е в непосредствена близост до центъра на града. Върху площ от 80 дка общинската администрация предвижда оформянето на вторичен градски център, който да привлича посетители със забавления за деца и възрастни, за почивка и развлечения.

В района до момента са изградени многофункционалната спортна зала Арена Шумен, над 400 паркоместа, пешеходни и велоалеи, зони за отдих, детска и фитнес площадка. Предстои строителството на плувен басейн. Изградени са електрическа и ВиК инфраструктура, а също и кладенци за собствена поливна система на тревните площи в парковото пространство.

Теренът притежава всички предпоставки за изграждане на подобно развлекателно съоръжение за прекарване на свободното време на шуменци и гостите на града, както и да се превърне в модерна локация с характерен и запомнящ се архитектурен образ, уверяват от Общината.

Дали община Шумен ще спечели конкурса, ще стане ясно в края на месец април тази година.

сниммка: Община Шумен