Виж 1към1

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

Прочети още

Системите на ЕТЕМ са част от впечатляващата NV Tower в София

Премиум системите на ЕТЕМ са част от новия впечатляващ небостъргач NVTower, който ще се откроява в небето на София. Архитектурният силует на 106-метровата сграда умело ще следва формите на планински кристали, които да допълнят контурите на столичния скайлайн. Сложните форми и смелата визия са постигнати с ефективна комбинация  от различни системи на ЕТЕМ и детайлни решения, които да отговорят на предизвикателствата, без да се губи функционалността.

За изграждането на „футуристичната“ сградна обвивка на NVTowerса използвани няколко фасадни решения на ЕТЕМ, като основните обеми се изпълняват със системата за модулни фасадиE99.Тяе съчетана успешно с други продукти от портфолиото на ЕТЕМ: окачена фасада Е85, решение за вентилационни клапи Е68VV, E75FD – модерни решения за главни входове на сгради, система за слънцезащита Е66, както и вентилируеми фасадни системи.

Изборът на системата Е99 не е случаен –  тя вече е част от сложната геометрия на една от емблематичните офис сгради в София CapitalFort. E99 е разработена така, че да отговаря на специфичните регионални фактори, като осигурява надеждна експлоатация дори при най-неблагоприятните атмосферни и природни влияния. Тя е конструирана в отговор на изискванията за поемане на сериозни хоризонтални и вертикални товари, което я прави подходяща за изпълнение на небостъргачи и проекти със сериозни архитектурни предизвикателства.

В „кулата“ NV Tower се влага за първи път решението за вентилационни клапиE68VV, което е изключително важно за балансираната вътрешна среда и  решава ефективно един от основните проблеми на високите сгради – обогатяването на вътрешните пространства с пресен въздух. Посредством вентилационните клапи във вътрешните пространства на NVTowerще се вкарва свеж въздух в сградата.

Многофункционалните общи пространства и модерният интериор са естествено продължение на приковаващата погледа сградна обвивка с богато озеленени покриви и фасади. Футуристичната визия и сложната функционалност са свързани успешно посредством най-добрите системни решения на ЕТЕМ. А проектът NVTowerправи заявка да бъде новият архитектурен принос към модерния градски пейзаж на София.