Склад в Сидни е преобразен в индустриално-шикозен дом


Oт пост-индустриалното архитектурно наследство в Сидни, стар склад е преобразен в индустриално-шикозен дом. Архитект Картър Уилямсън се е погрижила да вдъхне нов живот на старите сгради в района.
Сполучлив пример е превръщането на бившата фабрика за дърво в зашеметяващ модерен дом с индустриално-шикозен стил, разположен на четири нива.
Уникалният дом разполага с 403 квадратни метра пространство с високи тавани и изобилие от естествена светлина.

Проектът и дизайн за адаптивна повторна употреба е част от по-голям проект за реконструкция, при което дъскорезница, къща и фабрика са променени
в множество жилища. Всички реновирани сгради запазват части от оригиналната си конструкция. В склада, тези умишлено изложени рамки се допълват от индустриално
вдъхновено осветление, осветителни тела и минималистични модерни мебели. Дървените подове и мебели помагат в бившия завод да има усещане за уютна домашна топлина.

На северната страна на склада са разпределени основните дневна и спално помещение, който гледат към градината. Докато стълбището и шахтата на асансьора са разположени

на източната страна на дома. На приземния етаж има просторно фоайе, което води до зала за забавления и апартамент за гости и двете стаи имат достъп до градината.
Всекидневна, кухня и трапезария са с отворен план тип „бокс“ и се намират на първият етаж, където е добавена външна тераса към задната страна.
На втория етаж се помещава „мастър суит“ в допълнение към две спални. Терасата на покрива предлага допълнително пространство за занимания и забавления.

Фотография от Брет Бърдман

Източник: Inhabitat.com