Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Следвайте тенденциите: 3 идеи за домашния офис през 2022 г.

Сега е моментът да обновите своя домашен офис, следвайки най-добрите дизайнерски тенденции за 2022 г.!

Факт е, че работата от вкъщи отдавна се утвърди като „новото нормално“ и все повече насочваме вниманието си към пространствата, които сега наричаме офис. Друг неоспорим факт е, че физическата среда, която обитаваме, от осветлението и мебелите до аксесоарите и подредбата на работните материали, които използваме, играе жизненоважна роля за производителността и цялостното ни благополучие. Ето защо през 2022 г. създаването на успокояващ и ергономичен домашен офис е основен приоритет. И със сигурност ще ви се отплати, ако бъде реализирано правилно.

Ако устройването на вашия хоум офис е от задачите в графа „чакащи“, сега е моментът да се заемете с нея. А най-лесният начин е да приложите една от тези повишаващи производителността и естетически примамливи идеи…


Стилна ергономия

Ергономичността на пространството определено е водеща тенденция в интериорния дизайн и през тази година. И то не само за офис зоната, но и за жилището изобщо. Ето защо удобен и регулируем офис стол в комбинация с минималистично бюро, което предлага достатъчно работна площ, са супер идея към всеки домашен офис.

П.П. Тук е моментът да ви напомним, че продължителната работа пред компютър от дивана или леглото, не е най-здравословното решение.

Скандинавски стил за висока производителност

Яркият и „натруфен“ домашен офис, пълен с произведения на изкуствот, може и да вдъхновява хората на изкуството, но, ако професията ви не е такава, може да има обратния ефект. Т.е., ако професията ви е по-скоро далеч от тази на артиста, монохромните цветови палитри, комбинирани с практична функционалност, са по-подходящи за вас. Иначе казано – ако цял ден попълвате екселски таблици или анализирате бази данни, то неутралните, изчистени линии и функционалният дизайн биха благоприятствали производителността ви значително.

офис

Може да изберете бели мебели например, които да комбинирате с черни или сиви детайли, а за разкош – няколко подходящи стайни растения, за да засилите ефекта за биофилия.

снимка: StyleCuratorAU

Идеално подреден домашен офис

Зад работния ви стол е домашната библиотеката, на която, наред с любимите книги, държите и тези, които никога няма да прочетете (или поне не и втори път)? Чудесно! Сега е моментът да се отървете от тях! Можете да ги дарите на някоя библиотека, на благотворителен базар или на пенсионерския клуб в квартала. Така хем ще направите нещо добро, хем ще освободите място, за да подредите прилежно всички, свързани с работата документи и материали. За целта можете да използвате различни по размер, цвят и форма кутии за съхранение. Така ще добавите и ненатрапчива нотка от личния си стил, но и интересен визуален ефект.

офис
Снимка: uplusb.com. Заглавна снимка: Freepik

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
кухнята 30.12.2021

Нови идеи за кухнята: Тенденции 2022

Тенденцията, която се наложи през последните две години за кухнята като мултифункционално пространство в дома, се запазва и през 2022. […]

Прочети още
17.03.2022

Емоционална еклектика от украинския дизайнер Оксана Долгопятова

Харесваме много „Булевард Еф“. Мислехме да ви го представим още в края на месец февруари, но събитията в Украйна отложиха […]

Прочети още