Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

София е домакин на международната конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради“

наредба

Архитект Коларов, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, ще даде старт на международната конференция „Енергийна ефективност в многофамилни сгради – моделът „обслужване на едно гише“ в България“.

Конференцията ще се проведе утре, 23 юли 2021г., в хотел ИнтерКонтинентал в София. А началото е в 10.30 часа.

На събитието ще бъде представен напредъкът по проекта за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради. Методът, известен като SHEERenov, стартира на 1 юни миналата година. И въпреки забавянето на някои от дейностите по него, поради пандемията от COVID-19, вече навлиза в активна фаза. Това коментират от МРРБ.

SHEERenov се финансира от Програмата за научни изследвания и иновации на Европейския съюз „Хоризонт 2020“. Основната му цел е да се разработи и тества модел за предоставяне на интегрирани услуги за обновяване на жилищните сгради на територията на град София. А целта е в последствие този модел да се възпроизведе и в други градове.

Проектът включва разработване на механизъм за устойчиво финансиране на процеса на пазарен принцип. Предвижда се и провеждане на разяснителна кампания и обучения на заинтересованите страни.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството има активна роля в разработването на концепция за прехода от досегашната схема за обновяване на многофамилни жилищни сгради към по-устойчив и пазарно-ориентиран модел.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
28.11.2016

10 съвета за енергийна ефективност

Независимо от това дали сте наемател или собственик, всеки от Вас може да се възползва от ефективно отопление. С нашите […]

Прочети още
дограми и прозорци 05.04.2021

Български неволи с дограми и прозорци

Интервю: Ани ДАМЯНОВА, Деница МИТЕВА снимки: ЕТЕМ БГ Преди месец ви писахме, че искаме да поговорим с председателя на БАФИ […]

Прочети още