Спукан котел остави Русе без парно трети ден

Кога ще бъде отстранена аварията?


авария русе

текст: Силвия Петкова / снимка: Tiia Monto

Авария остави трети ден Русе без парно и топла вода. Оказа се, че аварията е станала в понеделник вечерта, когато се е повредил един от основните котли на местната Топлофикация. Така на практика около 20 000 абонати останаха на студено. Ремонтът на проблемния котел, който се е спукал, е започнал още същата нощ, но явно аварията е по-голяма.

Даденото от ръковоството обещание, аварията да се отстрани в рамките на 24 часа, не се осъществи.

За сметка на това, вчера стана ясно, че има още една авария, която остава част от квартал „Родина“ без парно. Така, трети ден русенци, избрали да се отопляват с парно стоят на студено. Проверка на екипа ни в дружеството показа, че и днес няма да получат топлина. А кога ще бъде отстранена аварията, яснота няма. 

Русенци са възмутени, защото летните профилактики на Топлофикация, които ги остават почти месец без топла вода, явно не дават резултат. Авариите през зимата са често явление, а от дружеството се оправдават с остарялата мрежа. По думите им, да бъде направена цялостна подмяна на тръбите, е невъзможно, тъй като цената на 1 километър магистрален водопровод струва над 1 милион лева.

Вижте също: 

Авария спря парното в центъра на Перник