Средновековни къщи в Тоскана се превърнати в приказен хотел


Разрушените средновековни сгради се превърнаха в бутиков хотел Monteverdi в Тоскана, който включва спални и апартаменти в селски стил и пещерен спа център.

Хотел Monteverdi е създаден от американския италофил Майкъл Чофи, който години наред съживява малка област във Вал д’Орча – обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО в централна Италия.

В рамките на 14-годишен период бяха ремонтирани стари структури в цялото село, включително три ваканционни вили, за да се оформи 29-стаен хотел, ресторант, кулинарна академия и спа център. Църквата Chiesa Sant ‘Andrea от 14-ти век в селцето и нейната пиаца също се трансформираха в пространства за сценични изкуства и лекции.

Последното разширение на хотела е с шест нови апартамента и подобрени спа съоръжения.

Проектът е дело на римския удожник и интериорен дизайнер Ilaria Miani, който е известен с опита си във възстановяването на изоставени селски къщи, дворци и села в Италия.

Дизайнерът и собственика разработили философия на дизайна, която „стриктно избягва фолклорния подход към възстановяването, който превърна много исторически италиански селища в туристически клишета“. Вместо това, те имали за цел едновременно да популяризират приказната красота на Val d’Orcia и съвременните дизайнерски влияния от Милано и Рим.

„Италианците са ужасени от това, че имат прекомерно туристическа страна“, казва Миани. „Ние наистина се опитахме да размием линиите между старото село и новите допълнения към имота.“

Някои от сградите са били модернизирани през 50-те и 60-те години с балкони, разширени прозорци и тухлени укрепления към екстериора. Miani обаче решава да ги върне обратно към оригиналните фасади и реконструкция на каменни блокове, където е възможно.

„В миналото прозорците са умишлено малки, тъй като стаите трябло да бъдат изолирани и ние запазихме този характер“, каза Miani.“Балконите не придават никакъв чар и се влошават „- продължи тя. „Премахнахме ги и проектирахме стаите, така че да имате пряк изглед prez прозорците от леглото си.“

За баните Ciofi поиска душовете и ваните да сa срещу прозорци, за да може гостите да имат усещането, че са голи в природата.

Спа центърът е разширен и с подземен римски басейн с отопление, сензорен душ, турска баня и студен басейн.

Източник: Dezeen.com