Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Среща с Дари – артистът, който рисува върху маси и врати

Интелектуалец, музикант, художник, занаятчия, пътешественик, фолклорист, изследовател на традициите и корените на живота, носител на свободния български дух, мото турист, колекционер на спомени и артефакти, мъдрец от нашето съвремие… Така накратко можем да представим Дари – артистът, който с картините си вдъхва нов живот на старите дървени сандъци, врати и мебели.

Всъщност Дари е артистичният прякор на твореца Драган Милев. А с него жителите и гостите на Бургас могат да се срещнат още тази вечер. В 19 ч. в градината на галерия „Георги Баев” ще се състои официалното откриване на самостоятелната му изложба в града.

Представянето на Дари в Бургас е част от пътуващите му изложби по повод на неговия 60-годишен юбилей. Техниката, която използва, е смесена – въглен, акрил, масло. Произведенията, които ще представи, са 35 – дървени сандъци, маси, врати, части от мебели, скулптури от кожа.

Блус и джаз идолите, или както художникът ги нарича „Учителите по пътя”, са често вдъхновение за артиста. Публиката на изложбата ще види емблематичните лица на Амина Симоне, Робърт Джонсън, Ета Джеймс и др. Дари е силно привързан към своя мотор, модел от 1938 година, затова е нарисувал и него почти в реален размер за изложбата в Бургас.

„Имам прекрасни спомени от Бургас, когато Пламен Ставрев ме покани да открия първия блус фестивал преди години и нямам търпение да се срещна с морските хора”. Това признава художникът преди началото на изложбата.

За музикалния акцент в програмата ще се погрижи контрабасистът Георги Дончев.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
17.03.2022

Емоционална еклектика от украинския дизайнер Оксана Долгопятова

Харесваме много „Булевард Еф“. Мислехме да ви го представим още в края на месец февруари, но събитията в Украйна отложиха […]

Прочети още
рисунка 08.02.2022

Рисунка на българче бе избрана за най-добрата измежду 35 000 творби от цял свят

Рисунка на българско дете спечели най-високата награда на 52-рата Международна изложба за детско изкуство в Япония – „International Children’s Art […]

Прочети още