Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Стар автобус на градски транспорт стана на басейн

Тъй като последните остатъци от лятото са пред нас, жителите на един френски регион все още могат да изкопчат малко лятно забавление благодарение на френския художник Бенедето Буфалино. Художникът, който е известен с превръщането на стари автомобили в забавни и функционални обекти, наскоро представи нов обществен басейн, преустроен от стар автобус. Побирайки до десет плувци наведнъж, „Автобусният басейн предлага“ на местните жители отдих от лятната горещина.

Инсталацията е част от местна програма, „операция одисей“, която е домакин на различни събития през лятото, за да привлече посетителите в района на Nord-Pas de Calais, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Басейнът бе разкрит в края на август и ще бъде обиколи в три града, докато не намери постоянно жилище.

 

Като обогати портфолиото си за трансформиране на изхвърлени превозни средства в нещо забавно и полезно, художникът спаси стар автобус модел Tadeo от местното транспортно гробище. След като напълно изкорми вътрешните седалки и настилката, следващата стъпка беше премахването на цял страничен панел. След това преоборудва вътрешното тяло на автобуса с персонализирана черупка, така че да може да задържа вода. Готовият продукт е пъстър плувен басейн с размери почти 10 метра дълъг и почти 2.5 метра широк. Басейнът побира до 10 плувци наведнъж и дори лодки и спасителна станция в единия край. Температурата на водата се поддържа на около 27 градуса в басейна.

Източник: Inhabitat.com

Снимки: Romain Hayem