Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Стартира голям ВиК проект в Пловдив

ВиК проект

За 120 календарни дни трябва да се изпълни мащабен ВиК проект за подмяна на водопровода и реконструкцията на три важни булеварда в Пловдив. Със символична първа копка кметът Здравко Димитров, директорът на ВиК Пловдив Спартак Николов и районните кметове Георги Стаменов и Димитър Колев дадоха старт на дейностите.

Проектът включва подмяна на съществуващи магистрални, захранващи и главни водопроводи на булевардите „Христо Ботев“, „Коматевско шосе“ и „Копривщица“. Водопроводите ще са чугунени с диаметър Ф 600. Ще бъде изпълнено и полагане на нова асфалтова настилка с обща площ от близо 50 хиляди кв. метра. Финансирането на стойност 7 милиона и 450 хиляди лева се осигурява от Български ВиК Холдинг.

Първият етап от стартиралия ВиК проект обхваща бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул „Кавала“ до „Любен Каравелов“. Във втория ще се работи по трасето между бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Никола Вапцаров“. В третата част е предвидена подмяната на водопроводи по бул „Копривщица-запад“ от Пещерско шосе до Коматевско шосе и по източната част на булеварда. Там ще има и замяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния етап от ремонтните дейности ще се работи на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от „Любен Каравелов“ до Коматевско шосе.

„Предварително се извиняваме на жителите на „Западен“ и „Южен“, които ще имат известни затруднения с придвижването, но това е за добро и до няколко месеца ще имат нови водопроводи и модерни булеварди. Изпълнителят ще ограничи максимално затрудненията и затова ще работи на четири етапа, за да не затваряме булевардите. Проучваме и възможността да бъде изградено кръгово кръстовище между Коматевско шосе и бул. „Никола Вапцаров“ за допълнително облекчаване на трафика, но там специалистите ще кажат“, обясни при първата копка кметът Димитров.

Вижте още: