Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Стартира строителството на нова сграда за модерна детска градина в Бургас

Бургас

Нова, трета по ред сграда ще бъде построена за една от модерните детски градини на Бургас – ДГ „Надежда“ в „Меден рудник“. Символичен старт на строителните дейности за изграждането на трети корпус даде кметът Димитър Николов.

Сградата на корпус „В“ ще бъде със застроена площ от 469 кв. м., на 2 етажа, а визията й ще кореспондира с изградени вече корпуси „А“ и „Б“. Проектът предвижда сутерен, в който ще има коридор със стълбище и складове. На партерния етаж ще са разположени просторно фоайе, стая за учители, помещения за една яслена и за една градинска група, към които ще има и тераси. На втория етаж ще са помещенията за останалите две градински групи с тераса, коридор, стълбище и учебна зала.

Специална зона за релакс.

В новия корпус за най-големите деца ще бъде предоставена възможност за прекарване на времето за следобеден сън в модерна зона за почивка. В нея ще има детска библиотека, пуфове, възможности за арт терапия и релаксация, за рисуване и др.

„Сградата ще е достатъчно голяма да приеме близо 100 деца, разпределени в 3 градински и 1 яслена групи“. Това уточни кметът Димитър Николов.

Освен новия корпус на ДГ „Надежда“, Община Бургас в момента строи нова сграда за ДГ „Синчец“ в кв. Горно Езерово, нова детска градина „Морско конче“ в к-с „Братя Миладинови“, нов корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и нов корпус на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

снимки: община Бургас

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
кула 30.06.2021

Откриха наблюдателна кула и древно светилище край Бургас

Археолози разкриха основите на стена, ограждаща площ от един декар на нос Чироза до бургаския квартал „Крайморие“. Разкрити са и […]

Прочети още
жп 29.06.2021

Ще има жп връзка между гарата и летището в Бургас

Жп гарата и летището в Бургас ще бъдат свързани помежду си чрез електрифицирана железопътна линия. До края на месец юли […]

Прочети още